NEVJEROJATAN SLUČAJ

Za njime su tragali više od 20 godina, a onda je jedan muškarac preko Google Mapsa uočio auto na dnu jezera

Foto: Google Maps
1/14
24.08.2024.
u 10:49

Jedan bivši stanovnik Wellingtona pregledavao je Googleove satelitske karte svog starog susjedstva kada je primijetio nešto neobično na dnu jezera iza svoje kuće.

U noći 7. studenoga 1997., William Moldt, tada 40-godišnji muškarac iz Wellingtona na Floridi, nestao je bez traga. Te večeri napustio je noćni klub i trebao se vratiti kući, no nikada nije stigao. Njegov nestanak ostao je misterija sve do kolovoza 2019., kada je slučaj riješen na nevjerojatan način – putem Google Mapsa.

Jedan bivši stanovnik Wellingtona pregledavao je Googleove satelitske karte svog starog susjedstva kada je primijetio nešto neobično na dnu jezera iza svoje kuće. Na slici se jasno ocrtavala silueta automobila uronjenog u vodu. Znatiželjan, kontaktirao je poznanika koji je koristio dron kako bi dodatno provjerio taj prizor. S dronom je snimio potvrdu da je na dnu jezera zaista automobil.

Ubrzo je obaviještena policija koja je 28. kolovoza 2019. iz jezera izvukla automobil, u kojem su pronađeni posmrtni ostaci Williama Moldta. Misteriozni nestanak koji je trajao više od dva desetljeća napokon je dobio svoj kraj. Policija pretpostavlja da je Moldt te noći izgubio nadzor nad vozilom i sletio u jezero, gdje je automobil ostao neotkriven sve do sada, piše Metro

Tijekom istrage iz 1997. godine, policija je saznala da je Moldt posljednji put viđen kako napušta noćni klub oko 23 sata. Iako nije bio poznat po konzumaciji alkohola, svjedoci su tvrdili da je te noći popio nekoliko pića. Prije nego što je nestao, Moldt je nazvao svoju djevojku i rekao joj: "Evo me uskoro doma." No, nakon tog poziva, više ga nitko nije vidio niti čuo.

Glasnogovornica policije, Therese Barbera, izjavila je da je gotovo nemoguće utvrditi što se točno dogodilo te sudbonosne noći prije toliko godina. No, tehnologija koja nije ni postojala 1997. godine pomogla je riješiti jednu od dugogodišnjih misterija Floride. Nestanak Williama Moldta tako je dobio svoj tragični epilog, a njegov slučaj ostaje podsjetnik na neočekivane načine na koje se davno izgubljene tajne mogu razotkriti.

>>> FOTO Ovo je 10 najneobičnijih mjesta na Google kartama

1/10

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije