Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj Jeffreyja Epsteina

Za orgije s maloljetnicama optuživali čak i Stephena Hawkinga

storyeditor/2024-01-04/PXL_REU_030124_108138987.jpg
Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS
1/7
04.01.2024.
u 23:33

Poznati fizičar bio je Epsteinov gost na Djevičanskim otocima gdje je bila organizirana znanstvena konferencija s još 20 uglednih znanstvenika koju je financirao upravo Epstein.

Javnosti su dani na uvid novi dokumenti vezani za slučaj Jeffreyja Epsteina, financijaša s poviješću podvođenja maloljetnica američkoj i britanskoj eliti. Riječ je o dokumentaciji sa sudskim iskazima Virginije Giuffre proizašlima iz tužbe koju je ta žena podnijela protiv Epsteinove suradnice i djevojke Ghislaine Maxwell, a koja je završila nagodbom u milijunskom iznosu, iako je Maxwell cijelo vrijeme poricala optužbe.

storyeditor/2024-01-04/PXL_REU_030124_108138987.jpg
1/7

Kako su već bili poznati veliki dijelovi tih iskaza, sud je dopustio objavu, ali uz uvjet da se dokumenti objave u cijelosti, s imenima. Giuffre je Epsteina optužila za podvođenje, a u iskazima u procesu protiv Maxwell zajedno sa svjedokinjama imenovala je oko 150 osoba iz javnog života, no ta su imena u dokumentima prekrižena.

Sama je pala u Epsteinov zli krug nakon što joj je ponuđeno da bude njegova maserka, ali se ispostavilo da je riječ o bitno drugačijem poslu. Imena koja na stotinama stranica Giuffre i drugi svjedoci spominju najviše su zanimala javnost, samo iskazi o tim osobama nisu ono što je javnost vjerojatno očekivala.

Podsjetimo, Epstein je s Maxwell koja je, inače, kćer britanskog medijskog magnata Roberta Maxwella, podvodio veliki broj djevojaka mlađe dobi raznim osobama koje su ih posjećivale na Epsteinovim imanjima i vilama na Floridi, u Novom Meksiku, New Yorku, privatnom otoku koji je Epstein imao na Karibima. 

VEZANI ČLANCI:

Maxwell služi 20-godišnju kaznu zbog vrbovanja i maloljetnica, seksualno zlostavljanje i prostituciju, za račun svojeg partnera koje bi on onda podvodio utjecajnim osobama, što je okarakterizirano kao seksualno trgovanje. Jedan od tih je, recimo, bio britanski princ Andrew, kojega je, nakon što se sve saznalo, kraljevska obitelj razbaštinila. Upravo je on i apostrofiran u jednom od iskaza zabilježenih u tim dokumentima. Johanna Sjoberg, jedna od žena koja je Epsteina bila optužila za podvođenje, opisala je kako joj je princ stavio ruku na grudi u Epsteinovoj kući na Manhattanu.

– Sjećam se samo kako je netko predložio fotografiranje te su nam rekli da sjednemo na kauč. Andrew i Virginia sjeli su, lutku su stavili njoj u krilo, ja sam sjela Andrewu u krilo, svojevoljno, uzela sam lutkine ruke i stavila ih na Virginijine grudi, a Andrew je svoje stavio na moje – kazala je Sjoberg.

Nešto ozbiljnije nije do sada uočeno ni drugdje u dokumentaciji, iako se spominje kako su Epsteina i Maxwell doista posjećivale i mnoge druge poznate osobe. Primjerice, Michaela Jacksona, i samog optuživanog za seksualne zločine, svjedoci su viđali u Epsteinovoj vili u Palm Beachu na Floridi, ali nema sugestija da je bio tamo iz nekih nastranih pobuda. Slično je i s Donaldom Trumpom kojega se spominjalo i ranije, ali ni za njega nema ničega sličnog.

Nema tragova ni potvrdama teorijama zavjere koje uglavnom dolaze s desnice kako je Epstein organizirao tajne pedofilske orgije viđenijim članovima Demokratske stranke. U spisima se može vidjeti da su s Epsteinom veze imali i nekadašnji izraelski premijer Ehud Barak, Bill Clinton, Al Gore, glumac Kevin Spacey, iako nema iskaza o nečemu spornom. 

VEZANI ČLANCI:

U materijalima se pojavljuje i jedno doista poznato i veliko ime za koje se s maksimalnom dozom sigurnosti može tvrditi da se nije moglo dogoditi ništa opsceno. A to je Stephen Hawking. Naime, poznati fizičar bio je Epsteinov gost na Djevičanskim otocima gdje je bila organizirana znanstvena konferencija s još 20 uglednih znanstvenika koju je financirao upravo Epstein. Giuffre je ustvrdila da je Hawking sudjelovao u orgijama s maloljetnicima. U dokumentaciji je poruka elektroničke pošte u kojoj Epstein traži od Maxwell da pronađe nekoga tko može dokazati kako su takve optužbe lažne te bi čak mogao za to biti i kompenziran. Na jednoj je večeri bio i svjetski poznati mađioničar David Copperfield koji je tada demonstrirao neke od svojih trikova. Ali izgleda da je mađioničar znao što ovaj radi.

Jeffrey Epstein bio je pripadnik najviših američkih društvenih slojeva, družio se s titanima Wall Streeta, političarima i drugim poznatim osobama. No 2008. godine priznao je krivnju za podvođenje maloljetnica, da bi si 2019. godine oduzeo život čekajući početak suđenja za spolno zlostavljanje i druga kaznena djela. Za podvođenje i druge prekršaje optužio ga je cijeli niz žena.

VIDEO Bio bez gaća: Uhitili pedofila koji je u liftu zlostavljao djevojčicu

Komentara 5

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
06:58 05.01.2024.

Ovo je posao za Sherlock Holmes tko je ubio ovog u zatvoru tj. Kako se sam ubio dok dvije kamere su preostale raditi,dva čuvara su zaspala i cimer mu napustio čeliju malo prije nego što je ovaj nađen mrtav

PM
Pionir_Mali
02:32 05.01.2024.

Zanimljivo da su na popisu za seksualno iskorištavanja maloljetnika našli vrhunski lideri i kreatori mišljenja a "Diktatori' koji vladaju Kinom, Rusijom i Iranom nisu bili na popisu.🤣🤣

Avatar Tombstone
Tombstone
01:58 05.01.2024.

Vitas, pokrij se z vuhima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije