Prodaja stanova Grad

Za ponuđenih devet stanova pristiglo tek sedam ponuda

'30.07.2010., Bjelovar - Detalj stambenih zgrada u Mihanovicevoj ulici Photo: Damir Spehar/PIXSELL'
'Damir Spehar/PIXSELL'
30.07.2010.
u 17:25

Grad će prodajom prihodovati 1,5 milijun kuna, što će ipak smanjiti kreditno zaduženje

Što se pretpostavljalo, to se i dogodilo. Naime, kad je gradska vlast nedavno donijela "spasonosnu" odluku da proračunsku rupu od 14 milijuna kuna dijelom popuni, uz ostalo, i prodajom manjeg broja gradskih, uglavnom takozvanih "kadrovskih" stanova, jasno je odmah bilo da će najviše koristi od te odluke imati ponajprije stanari tih stanova.

Izostala licitacija

Na natječaj, kojim je za prodaju ponuđeno devet stanova, pristiglo je sedam ponuda, od kojih tek jedna kupca koji ne živi u stanu.

– Budući da je za svaki stan pristigla samo po jedna ponuda, nije bilo licitacije i stanovi će se prodati po ponuđenim cijenama – ističe pročelnica Sonja Novak i dodaje da su iznosi u ponudama manje-više jednaki početnim cijenama određenim temeljem procjene ovlaštenog sudskog vještaka. Tako će, primjerice, stan od 99,41 kvadrat u zgradi nasuprot bolnice u Mihanovićevoj ulici biti prodan za oko 69.000 eura ili 700 po "kvadratu". Najveću cijenu od 870 eura postigao je stan u Gupčevoj ulici od 34 kvadrata, za koje će stanar platiti gotovo 30.000 eura. Po najnižoj cijeni prodat će se stan od 40 "kvadrata" u Starčevićevoj 13, za koji je ponuđeno 12.925 eura, što je oko tisuću eura više od procijenjene vrijednosti.

"Spasonosna" prodaja

Prodajom stanova Grad bi trebao prihodovati oko 1,5 milijuna kuna što, naravno, ne može pokriti proračunsku rupu, ali će ipak pridonijeti manjem kreditnom zaduženju koje gradska vlast ipak neće moći izbjeći. Bilo kako bilo, ta "spasonosna" prodaja ponajprije je još jedna pogodnost za stanare kojima je, nakon što su godinama plaćali gotovo simbolične najamnine, sada omogućeno da po povoljnim cijenama postanu vlasnici tih stanova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije