Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR NA SUD NIJE DOŠAO

Za timaritelja lavova traže uvjetnu kaznu jer je prijetio Berošu preko Facebooka

Zagreb: Bačić, Markotić i Beroš obišli obnovljene objekte klinike Fran Mihaljević
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
11.09.2023.
u 14:54

Iako je Danijel L. zanijekao krivnju na početku suđenja, svojevremeno je bio ispitan tijekom istrage te priznao da je autor komentara

Zbog prijetnji  Viliju Berošu, ministru zdravstva, optužen je Danijel L. (39), inače timaritelj lavova u zagrebačkom ZOO, no ročište koje se zbog toga trebalo održati na Općinskom kaznenom sudu odgođeno je, jer nisu došli ni ministar Beroš ni Davorin Karačić, odvjetnik optuženika. Karačić je svoj nedolazak na raspravu ispričao bolešću, te se obvezao dostaviti medicinsku dokumentaciju. Što se tiče ministra Beroša, dostava poziva je za njega bila uredna, a on svoj nedolazak na ročište nije opravdao

Prema optužnici, Danijel L., za kojeg tužiteljstvo traži uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora, uz rok kušnje od tri godine, prijetnju Berošu uputio je u kolovozu 2021. sa svog Facebook profila na kojem je napisao: "Pritisak na necijepljene? Ajde još jednom izvrši taj ‘pritisak‘ kunem ti se djecom da sljedeći prosvjed pred tvojom kućom neće biti ni prosvjed a bome ni miran je*em ti mrtvu mater onu ..."

Navedeni komentar, prema optužnici, Danijel L. ostavio ispod članka "Beroš branio Lauca. Capak: Uskoro ćemo razgovarati o proširenju covid-potvrda". Danijel L. je na početku suđenja zanijekao krivnju, no kada je svojevremeno bio ispitan tijekom istrage priznao je da je autor komentara. 

POVEZANI ČLANCI:

- Napisao sam ga  u  vrijeme kada sam imao katastrofalan mjesec, kad su mi djeca bila bolesna. Sve mi se bilo nakupilo i stalno sam čitao o covid potvrdama. Osjećao sam se frustrirano i morao sam to nekako izbaciti iz sebe - branio se tada. U obrani je tada kazao i da ga je sram zbog napisane vulgarnosti, a napomenuo je i da on nije nasilna osoba te da mu nisu poznati ministrovi osobni podaci.

Beroš je u svom iskazu tijekom istrage naveo da je za sporni komentar-prijetnju doznao od policije. Naglasio je kako sve što radi, radi u interesu hrvatskih građana i naroda u kontekstu globalne epidemije.

- Znam da su neki potencijalno mogli osjetiti ugrozu svojih sloboda, međutim ja kao liječnik i ministar, a i Stožer, nikada nismo uvodili prisilu prema nekome i ostavljali smo određeni izbor. Što se tiče učestalih prijetnji, stvaraju mi izrazitu neugodu, strah, osjećaj ugroze, pogotovo kada se spominje moja obitelj i djeca, i kada se navode privatni elementi poput moje adrese stanovanja i slično. To je krajnje neprimjereno i ometa me u svakodnevnom funkcioniranju i dužnostima koje obavljam. Okrivljenika ne poznajem, nikada s njim nisam bio u kontaktu i nemam policijsku zaštitu - kazao je u svom iskaz Beroš. 

>> VIDEO Neobična konferencija srpskog predsjednika: Vučić donio košaru iz trgovine

Komentara 1

BJ
bjmaro
21:19 11.09.2023.

Timaritelj lavova? Treba imati razumijevanje jer očito da radi pod pritiskom hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije