Vaš glas – Đanino Sučić (41)

Za turizam je najvažnije da sačuvamo čisto more

Đanino Sučić
Foto: Večernji list
14.01.2015.
u 07:00

Predsjednik uprave Lošinjske plovidbe kaže da sve što se radi na moru i uz more mora biti po najvišim ekološkim standardima jer se već danas mora misliti na sutra

Hrvatska se i dalje može pohvaliti jednim od najčišćih europskih mora. Njegova je kakvoća bila izvrsna ili dobra na čak 99% mjernih točaka u protekloj godini kao, uostalom, i prethodne četiri sezone. Pritom, hrvatski je Jadran, prema Europskoj agenciji za zaštitu okoliša, uz Cipar i Maltu među top tri zemlje, pohvalio se jučer ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović. Dobrim vijestima naročito se vesele u turističkoj branši.

– Čistoća mora i okoliša za turizam je imperativ, to je bitno svim turistima, a mnogi naši gosti vraćaju nam se više sezona te dobro znaju za činjenicu da Hrvatska ima jedno od najčišćih mora u Europi – kaže Đanino Sučić, predsjednik uprave Lošinjske plovidbe koja osim škvera ima i dvije marine, turističku agenciju te dva kampa.

– Taj je podatak, istina, u praktički svim turističkim prospektima, ističe se u promociji, ali, isto tako, reklame nikad dosta. I najprodavaniji svjetski proizvodi i brendovi ne staju na slavi koju imaju nego se i dalje intenzivno reklamiraju. Osim toga, naš je turizam trenutačno snažno angažiran oko toga kako produljiti sezonu i odmaknuti se od imidža isključivo "sunce-more" destinacije te bi u toj situaciji činjenice o čistoći hrvatskog Jadrana mogle pasti u drugi plan. To bi bilo pogrešno – upozorava naš sugovornik koji smatra kako se mora jako voditi računa da sve što se radi na moru i uz more bude po najvišim ekološkim standardima. – Lijepo je da imamo čisto more, ali već danas moramo misliti na sutra.

>> Zmajlović: U 2014. godini kakvoća mora bila je izvrsna ili dobra na čak 99% točaka mjerenja

Komentara 5

KA
kafka
08:25 14.01.2015.

Samo da nam sve to domaće i balkansko sr@nje ne zagadi naše hrvatsko more.

KA
Karlek1
09:41 14.01.2015.

Vidi se da naše vlasti uistinu imaju "razrađenu" strategiju za hrvatski razvoj. Amerikanci koji imaju otvoreni ocean ne buše naftu tamo gdje imaju turizam nego tamo gdje ga nema, a naši planiraju u zatvorenom Jadranu nekome prodavati priču o najčišćemm moru i, kako su najavili, istovremenom pogledu na bušeće platforme nafte. Turizam će nam naprosto procvasti od toga !

FR
franjo
07:08 14.01.2015.

Da, čisto more! Ali Hrvatska je skupa i svake će godine biti sve manje turista. Parkiranje u Vodicama 20€ na dan. Više nego bilo gdje u EU . Ništa drugo nego turiste opljačkati .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije