PORAZNO I OPASNO

Za vikend je samo u Zagrebu uhićeno 14 pijanih vozača!?

Vožnja u pijanom stanju
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
09.09.2024.
u 15:10

U zagrebačkoj policiji inače kažu da su tijekom vikenda u kontroli prometa utvrdili čak 570 prometnih prekršaja

Svaki vikend ista priča; policija pojačano kontrolira promet, najavljuje te kontrole, no te najave, kao i upozorenja da se alkoholiziran ne sjeda za volan, na vozače  - ne utječe. Rezultat? Pa samo u Zagrebu, tijekom proteklog vikenda zbog vožnje pod utjecajem alkohola, uhićeno je 14 (!?) vozača. I to su samo oni koje je policija zatekla kako voze alkoholizirani. A tko zna koliko je takvih alkoholnih kamikaza ovog vikenda jurilo zagrebačkim ulicama, ugrožavajući svoje i tuđe živote?

Cijela stvar je još poraznija, kada se pomnije prouči policijska statistika iz koje proizlazi, da je policija ovaj vikend ulovila 51 vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola, od čega je njih 13 imalo više od 1,5 promila. Osim toga uhvatili su i šest mladih vozača koji su vozili alkoholizirani. Nadalje, ovaj vikend su policajci  osam alkoholiziranih osoba priveli i zadržali dok se nisu otrijeznili da mogu izaći pred suca za prekršaje, a njih je 14 bilo uhićeno i odmah privedeno na mjerodavni prekršajni sud. 

Među muškarcima je rekorder bio 42-godišnjak koji je vozilom upravljao s 2,38 promila alkohola u krvi. Njega je policijska ophodnja zaustavila 7. rujna u 20.20 u mjestu Habjanovac dok je upravljao automobilom zagrebačkih  oznaka kolnikom Ante Starčevića i to vozeći unatrag u smjeru sjevera. Nakon što je zaustavljen i alkotestiran, isključen je iz prometa i odveden u postaju  da se otrijezni, a protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog.

Što se tiče žena, rekorderka je bila 27-godišnjakinja  kojoj je izmjereno 1,72 promila alkohola u krvi. Ona je 7. rujna u 3.50 zaustavljena u Poljani na vrbovečkom području dok je upravljala vozilom, vozeći kolnikom Zagrebačke ulice u smjeru istoka. I ona je isključena iz prometa, privedena u postaju da se otrijezni te i njoj slijedi optužni prijedlog. 

POVEZANI ČLANCI:

U zagrebačkoj policiji inače kažu da su tijekom vikenda u kontroli prometa utvrdili čak 570 prometnih prekršaja: 112 vozača je prebrzo vozilo, 110 ih nije bilo vezano, 51 je vozio pod utjecajem alkohola, 40 je vozilo i telefoniralo, 14 ih je upravljalo neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom, četvero ih je vozilo prije stjecanja vozačka, a zabilježeno je i 239 ranih drugih prekršaja.

>> FOTO Održan posljednji ispraćaj Budimira Lončara na Mirogoju: Pogledajte tko je sve došao

Vožnja u pijanom stanju
1/36

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije