Slučaj bilić

Zaboravili papirologiju: Paravinju poslali da odsluži kaznu u B. Luci

'15.07.2011., Sokolac, BiH - Sutkinja Osnovnog suda u Sokolcu nedaleko Sarajeva u petak je Dragana Paravinju (43) nepravomocno osudila na dvije godine i 10 mjeseci zatvora zbog pokusaja silovanja djev
Foto: 'Ivica Galovic/PIXSELL'
1/3
06.01.2012.
u 22:00

Skori dolazak - BiH bi dopustila da ostatak kazne odleži u Hrvatskoj, ali još nisu dobili nikakav zahtjev.

Dragan Paravinja prebačen je iz zatvora Kula u Istočnom Sarajevu u Kazneno-popravni zavod u Banjoj Luci.

Njegova odvjetnica Milana Borovčanin-Bulić kaže da je poslan na izdržavanje zatvorske kazne zbog pokušaja silovanja na Jahorini 2002. godine, zbog čega je na Osnovnom sudu u Sokolcu osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora. No, tu kaznu u BiH ne mora izdržati do kraja ako Hrvatska podnese (a još nije) zahtjev da ostatak kazne izdržava kod nas.

I Srbija ga tražila

Kako nam je odgovoreno u Ministarstvu pravosuđa BiH, "dvije se države mogu dogovoriti, na zahtjev pravosudnih tijela Hrvatske i uz suglasnost mjerodavnih pravosudnih tijela u Bosni i Hercegovini, da osuđeni preostali dio kazne zatvora izrečene u Bosni i Hercegovini izdržava u Republici Hrvatskoj". To je, uostalom, predviđeno i rješenjem ministra pravosuđa BiH iz prosinca prošle godine, kojim je dopušteno izručenje Dragana Paravinje Hrvatskoj.

Pretpostaviti je (i očekivati) da će naše Ministarstvo pravosuđa uskoro podnijeti i taj zahtjev koji je BiH po svoj prilici voljna pozitivno riješiti. Međutim, kako ta papirologija još nije riješena, Paravinja je morao početi izdržavati kaznu u BiH jer je presuda za pokušaj silovanja postala pravomoćna. I Srbija je tražila Paravinju jer je tamo osuđen na četiri i pol godine zbog silovanja. Iako je utvrđeno da se ispunjavaju uvjeti za njegovo izručenje Srbiji, molba je na kraju odbijena pa u Ministarstvu pravosuđa BiH kažu da o dogovoru između Hrvatske i Srbije ovisi gdje će izdržavati tu kaznu.

Najveća potraga u državi

Ovisit će to i o ishodu suđenja za ubojstvo i pokušaj silovanja 17-godišnje Antonije Bilić koje Paravinji predstoji na Županijskom sudu u Šibeniku. Unatoč tome što je za maturanticom iz sela Kričke nedaleko od Drniša pokrenuta najveća potraga u Hrvatskoj povijesti, od 7. lipnja prošle godine, kada je stopirala na Čikolskom mostu, ne zna se gdje je ni što joj se dogodilo.

Komentara 25

KR
kresimirn
22:17 06.01.2012.

nit mogu dokazat da ju je on ubio, vec ga osudili za ubojstvo...

MI
mightymraz
22:23 06.01.2012.

meni osobno nije vazno gdje ce biti u zatvoru. samo da ako je kriv, a ja mislim da je da ga strpaju sto dulje moguce u zatvor. moze i u afriku samo da je iz resetaka i da je mir!

CU
cunt
20:49 07.01.2012.

a kaj je ovaj prehlađen ????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije