Zadar: Nasukala se jahta

jahta
Goran Šimunov/VLM
Autori: sf/VLM, gši/VLM
15.11.2009.
u 10:15

Na jahti se nalazio jedan član posade i to slovenski državljanin koji je odmah po nasukavanju zbrinut na Premudi. Utvrđeno je kako pri pomorskoj nesreći nije došlo do onečišćenja mora.

Jahta tipa Feretti duga 17, 53 metara, koja je plovila pod austrijskom zastavom, nasukala se sinoć oko 19.30 sati na hridi otočića Kamenjak,  zapadno od otoka Premude u zadarskom akvatoriju, izvjestilo je ministarstvo mora i prometa. 

Na jahti se nalazio jedan član posade i to slovenski državljanin koji je odmah po nasukavanju zbrinut na Premudi.

Utvrđeno je kako pri pomorskoj nesreći nije došlo do onečišćenja mora. Razloge nasukavanja utvrdit će istraga Lučke kapetanije Zadar, a prema neslužbenim informacijama slovenski državljanin koji je upravljao jahtom je zaspao.

Slovenac je izjavio kako je do nasukavanja došlo jer mu je otkazao GPS uređaj tako da se punom brzinom zabio na otočić te se nasukao petnaestak metara pri čemu je došlo do oštećenja po duljini cijeloga trupa jahte.

Lučki kapetan je slovenskog državljanina kaznio s 2100 kuna i izdao mu rješenje o uklanjanju jahte o vlastitom trošku.

Komentara 5

Avatar Petrica Kerempuh
Petrica Kerempuh
14:23 15.11.2009.

Kajić omah oduzeti i zabraniti mu ulazak u rvacku do 2012 !!

OB
-obrisani-
11:19 15.11.2009.

Šta su se i ovi orjentirali po moru kao i Marko Polo?

OB
-obrisani-
13:43 15.11.2009.

Ma to je sve pijano. treba tu uvesti alkotestove ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije