Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Gorici pokraj Zadra

Zadar: Smrt u požaru

N. Smokrovic pokazuje mjesto gdje je pronasao nesretnog starca
Dino Stanin
Autori: Frane Šarić, Hina
05.01.2008.
u 12:55

Marko Smokrović, 65-godišnjak iz Gorice, sela pokraj Zadra smrtno je stradao u požaru u obiteljskoj kući u kojoj je živio sam. Vatra je u kući planula u subotu nešto iza devet sati, a prvi su požar zamijetili rođaci Marka Smokrovića. Požar su ugasili nešto iza deset sati pripadnici zadarske javne vatrogasne postrojbe.

- Majka mi je rekla da iz Markove kuće dimi i krenuo sam prema kući. Budući da je požar buknuo u jednoj prostoriji, a on je pronađen u drugoj pretpostavljam da je umro od gušenja - rekao nam je Nikola Smokrović, rođak poginulog Marka, čija bivša supruga i dvoje djece žive u Rijeci.

Policija je izvjestila da je očevidom utvrđeno da je požar izbio u spavaćoj sobi uslijed pada opuška cigarete na noćni ormarić na kojem su se nalazili odijevni predmeti, te da je uzrok smrti gušenje uslijed udisanja dima.

Iz gospićke plinske postaje istekao plin
Iz rezervoara plinske postaje Trgovačkog centra "Plodine" u Gospiću istekala je prije podne manja količina plina, pa su sukladno sigurnosnim mjerama evakuirani djelatnici i kupci koji su se zatekli u tom centru.

Kako se doznaje od načelnika Policijske uprave ličko-senjske Željka Jurkovića, na mjesto događaja pozvani su stručnjaci riječke tvrtke Terving, radi utvrđivanja uzroka ispuštanja plina, nakon čega će se plin pretočiti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije