Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prouzročio prometnu nesreću

Zadarski policajac imao 1,1 promil alkohola. Žalio se na kaznu od 920 eura i oduzimanje vozačke

Ilustracija
Sanjin Strukic/PIXSELL
12.04.2024.
u 13:01

Na prekršajni nalog vozač je uložio prigovor koji je Policijska postaja Otočac s cjelokupnim spisom na daljnje odlučivanje proslijedila Visokom prekršajnom sudu RH

Pet mjeseci nakon nesreće objavljena je informacija o prometnoj nesreći policijskog inspektora (40) iz Zadra. On je, kako je na upit Večernjeg lista odgovorila PU ličko-senjska, 11. studenoga 2023. godine u 1,25 sati na autocesti A-1 u visini Otočca, u smjeru Zagreba, prouzročio prometnu nesreću tako da je pod utjecajem alkohola (1,10 g/kg) upravljao osobnim automobilom zadarskih registracijskih oznaka i zbog neprilagođene brzine kretanja stanju na kolniku izgubio nadzor nad automobilom, udario u betonske razdjelnike kolnika te se zaustavio na zaustavnom prometnom traku.

"Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 51. st.1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ZSPC), a kažnjivog po čl. 51. st. 5. ZSPC-a uz primjenu čl. 293. st.1. ZSPC-a (izazivanja prometne nesreće s materijalnom štetom) kao i zbog počinjenog prekršaja Iz čl. 199. st. 2. ZSPC-a kažnjivo po čl. 199. st. 7. ZSPC-a (upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola) vozaču je uručen Prekršajni nalog na temelju kojeg mu je izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 920,00 eura i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju od 2 mjeseca. Na prekršajni nalog vozač je uložio prigovor koji je Policijska postaja Otočac s cjelokupnim spisom na daljnje odlučivanje proslijedila Visokom prekršajnom sudu RH te do današnjeg dana Policijska postaja Otočac nije zaprimila Rješenje suda s odlukom o opravdanosti prigovora. S obzirom na to da je utvrđeno da je vozač policijski službenik Policijske uprave zadarske, Policijska postaja Otočac presliku predmeta dostavila je Policijskoj upravi zadarskoj", istaknuli su iz policije u Gospiću.

Iz Zadra smo pak dobili slijedeći odgovor: "Vezano uz disciplinski postupak protiv policijskog službenika koji je 11. studenoga 2023. godine na autocesti A1 kod Otočca, dok se nalazio izvan službe, pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, obavještavamo vas kako je u zakonskom roku podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti te mu je u disciplinskom postupku pravomoćno izrečena kazna."

GALERIJA Kaos na Poljudu: Huligani upali na teren pa bacali sjedalice i sukobili se s policijom

Ilustracija
1/18
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
13:12 12.04.2024.

Može i dalje pijan voziti, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije