nasilje trajalo mjesecima

Tukao i vrijeđao suprugu pred djetetom pa joj razbio mobitel kad je htjela pozvati pomoć

Ilustracija
Davor Puklavec/PIXSELL
01.02.2022.
u 20:05

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor

U Zadru je uhićen 47-godišnjak za kojeg postoji osnovana sumnja da je od studenog 2021. godine do 29. siječnja 2022., u Zadru, u stanu u kojem živi zajedno sa svojom izvanbračnom suprugom i maloljetnim djetetom, postupio protivno odredbama čl. 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

- Osnovano se sumnja da je, svjestan da takvim ponašanjem utječe na psihički status oštećenice i da takvim ponašanjem može ugroziti pravilan psihofizički razvoj svog maloljetnog djeteta, pa pristajući na to, u prisutnosti djeteta učestalo svoju izvanbračnu suprugu verbalno i fizički napadao te ju vrijeđao.

Osnovano se sumnja da je oštećenici istrgnuo mobitel iz ruke i razbio ga jer je htjela zvati pomoć, kao i da je, u cilju da ustraši oštećenicu, u jednom ugostiteljskom objektu u Zadru, u nazočnosti svog maloljetnog djeteta, ozbiljno joj zaprijetio što je sve izazvalo kod nje osjećaj straha, uznemirenosti i bespomoćnosti, te je navedenim postupcima ugrozio psihofizički razvoj svog djeteta. 

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč.  2. i 3. ZKP-a/08) - istakli su iz Dorha. 

VIDEO Misteriozna Slovakinja s Krka progovorila o nestanku, tvrdi da je bila oteta: 'Zvonili su u ponoć'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije