OPASNOST NA CESTI

Zadranin vozio bez vozačke pijan, posjedovao marihuanu i zaradio 14 dana zatvora

Policijska akcija usmjerena na pješake i vozila provodi se tijekom jutra na području Šibenika
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
16.02.2022.
u 15:34

Budući da je postojala opasnost da će muškarac nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici su ga uhitili i priveli u policijsku postaju

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su u srijedu, 16. veljače oko 02.30 sati, u Ulici Ante Starčevića u Zadru osobni automobil, zadarske registracijske oznake, kojim je upravljao 32-godišnjak.

Obavljenim provjerama utvrđeno je kako vozač nema položen vozački ispit, odnosno kako upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom te da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,12 promila. Nadalje, pritom je odbio ponuđeno testiranje na prisutnost droga u organizmu, dok je policijskim službenicima predao oko 2,7 grama marihuane.

Budući da je postojala opasnost da će muškarac nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici su ga uhitili i priveli u policijsku postaju.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, 32-godišnjak je uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju do 14 dana. 

>> VIDEO FINA i Pošta znatno podigle naknade za plaćanje računa: Nismo mi socijalna institucija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije