STRAŠNO ISKUSTVO NA JADRANU

Zaglavljeni putnici s 'Olivera': 'Osjećamo se kao stoka, posadu je na trajektu nemoguće pronaći'

Split: Prva službena plovidba novog Jadrolinijinog trajekta Oliver
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
25.07.2024.
u 18:10

Ovo je prvo ljeto kako trajekt Oliver plovi iz Splita prema Veloj Luci. Jadrolinija je ove godine kupila trajekt star 27 godina za 12 milijuna eura bez PDV-a i potrošila dodatnih 2,7 milijuna eura na remont. Brod je plovio u Grčkoj i zvao se Hermes, a Jadrolonija ga je nazvala Oliver te plovi na liniji Split – Vela Luka – Ubli.

Trajekt Oliver, koji trenutno pluta u Korčulanskom kanalu, ostao je bez oba motora. Brod je stoga potpuno izvan funkcije. Oliver je bio na plovidbi prema Veloj Luci, a kako su za Dalmaciju Danas potvrdili iz Jadrolinije, u pitanju je tehnički kvar. Oliver trenutno pluta nakon što je drugi put za vrijeme iste plovidbe došlo do kvara.

Putnici s trajekta trebali su se u Velu Luku iskrcati još u 13:30. Za Dalmaciju Danas javio se jedan zaglavljeni čitatelj. "Nitko nam ništa ne govori. Na trajektu je posadu trenutačno nemoguće pronaći. Dobili smo besplatnu vodu. Zbog nedostatka informacija osjećamo se kao stoka. Radnici u baru su vrlo ljubazni, ali ni oni ne znaju ništa i sav razgovor na trajektu se svodi na spekulacije oko trenutnog stanja i vremena i načina dolaska u Vela Luku", kazao je.

Podsjetimo, ovo je prvo ljeto kako trajekt Oliver plovi iz Splita prema Veloj Luci. Jadrolinija je ove godine kupila trajekt star 27 godina za 12 milijuna eura bez PDV-a i potrošila dodatnih 2,7 milijuna eura na remont. Brod je plovio u Grčkoj i zvao se Hermes, a Jadrolonija ga je nazvala Oliver te plovi na liniji Split – Vela Luka – Ubli. Zaplovio je 20. svibnja ove godine nakon remonta u brodogradilištu Viktor Lenac.

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 21

EZ
ezer
19:43 25.07.2024.

Sad mogu pivat dok ne dođu na kopno, malo će se produžiti manifestacija Trag u beskraju.

NE
NenadNikolicCroatia
20:29 25.07.2024.

Kad se saznalo da Jadrolinija kupuje odsluženi brod mnogi su pomorci reagirali. Znali su što slijedi. Bilo bi dobro pogledati tko je ugovorio ovu kupnju, u toj se ekipi očito kriju i koruptivni visoki službenici. I možda i ekipa iz ministarstva?

Avatar Kockasti
Kockasti
20:52 25.07.2024.

dobra investicija! tko je odgovoran?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije