TKO IMA PREDNOST?

Zagonetno raskrižje izazvalo buru na internetu: 'Ne mogu vjerovati da netko ovo ne zna! Vratite vozačke dozvole u policiju'

Foto: Facebook/Prometne zgode i nezgode
1/4
14.09.2024.
u 09:00

Jedan korisnik ističe da vozač s desne strane ima prednost jer radi manji luk, dok drugi tvrdi da snimatelj može slobodno nastaviti ravno jer mu je iznad znaka zelena krošnja, što dovodi do dodatne zabune.

Svaki dan na našim cestama svjedočimo prometnom kaosu – stalne prepirke, tko je u pravu, tko nije, kao da su prometna pravila iz autoškole zaboravljena preko noći. Uvijek iznova dolazi do sukoba, a vozači se međusobno optužuju za nepoštivanje pravila. Upravo takva žustra rasprava razvila se ispod videa koji je nedavno objavila Facebook stranica "Prometne zgode i nezgode", gdje se vozač, koji je i snimatelj videa, tvrdi da je on u pravu.

Na snimci vidimo situaciju u kojoj vozač želi nastaviti ravno, iako prometni znak pokazuje da glavna cesta skreće desno, dok mu iz desnog smjera dolazi drugo vozilo. Snimatelj je uvjeren da ima prednost i postavlja pitanje tko je u pravu.

Opis videa izazvao je burne reakcije, a ispod njega se nakupilo preko 200 komentara. Mnogi komentatori ne mogu vjerovati da vozači ne znaju osnovna pravila. Jedna od komentatora piše: "Ne mogu vjerovati da netko ovo ne zna! Vratite vozačke u policiju, manje ljudi će stradati."

U raspravi su se sukobili i oko toga tko ima prednost. Jedan korisnik ističe da vozač s desne strane ima prednost jer radi manji luk, dok drugi tvrdi da snimatelj može slobodno nastaviti ravno jer mu je iznad znaka zelena krošnja, što dovodi do dodatne zabune. A što vi kažete, tko ovdje ima prednost?

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Znate li što znače ove lampice u automobilima? Zbog nekih morate odmah ugasiti vozilo!

1/6
Ključne riječi

Komentara 2

DI
Dingač
11:31 14.09.2024.

Cipe i Plenki uvijek imaju prednost, a zatim vozilo koje ostaje na glavnoj cesti i ne presijeca put drugom vozilu koje je također na glavnoj cesti.

Avatar Moodleen
Moodleen
13:31 14.09.2024.

Zato se Milan Ović vozi sa helikopterom, da ne krši prometne propise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije