Afera "Dragulji"

Zagorec nekretnine pokušava spasiti prebacivanjem na suprugu

General zagorec
Davor Puklavec/pixsell
Autor
Ivanka Toma
04.06.2010.
u 12:55

U veljači su Zagorec i njegova supruga sklopili bračni ugovor kojim ona postaje suvlasnica dvaju stanova

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo usprotivilo se pokušaju Vladimira Zagorca da prebacivanjem imovine na suprugu barem dio nekretnina koje ima u Hrvatskoj spasi od ovrhe. Zagorec je u veljači ove godine sklopio bračni ugovor prepustivši supruzi vlasništvo nad dijelom nekretnina. Dva mjeseca potom, Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je proširenje ovrhe, koja je započela prije desetak dana. Prvi su na meti stan i butik u Ilici 10, koji je držala njegova sadašnja supruga Klarisa.

Stanovi u centru

Naime, pošto je osuđen za zloporabu položaja i ovlasti jer je kao pomoćnik ministra obrane odnio iz MORH-a drago kamenje vrijedno 39 milijuna kuna, Zagorcu je prema presudi određeno oduzimanje imovinske koristi. Da bi se država namirila, u travnju je Državno odvjetništvo predložilo sudu da se ovrha provede prodajom Zagorčevih stanova u Ulici Pavla Hatza u Zagrebu površine 17,04 četvorna metra, zatim stana od 157 kvadrata i stana od 124 četvorna metra na istoj adresi. Predložena je i prodaja dvaju poslovnih prostora u Ilici, površine 109 četvornih metara i triput veći do 354 kvadrata te uz to i prodaja poslovnog prostora u Boškovićevoj ulici površine 145,9 kvadratnih metara. 

Zabrana raspolaganja

No unatoč tome što je spomenuta Zagorčeva imovina već bila pod blokadom u vrijeme kada je on sa suprugom sklopio bračni ugovor kojim nastoji spasiti dio vrijednih nekretnina, Općinski sud dopustio je njegovoj supruzi da na dvjema upiše suvlasništvo. Tužitelji smatraju da je sud to trebao spriječiti jer je već prije na nekretninama bila privremena mjera zabrane otuđenja i raspolaganja, što uključuje i davanje dijela vlasništva supruzi. Ovim nekretninama država može vratiti samo 15 milijuna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije