13.06.2014. u 14:00

Jedina nenogometna vijest bila je ona o Kolindi. Spojiti nju, Brazil, kockaste i Vukovar čini se kao efektno osmišljeni start u bitci za Pantovčak.

Kako bi nam bilo kada bi svaki dan bio ovakav, kao u predvečernje "utakmice stoljeća". Da političke teme zauzmu tek oko trećine prostora središnjih dnevnika. Je li to dovoljno, je li moguće? Da dvije trećine informativnih emisija budu posvećene ljudima, puku i njihovom raspoloženju, a trećina raspoloženju političara.

Sumnjam, jer koliko smo ludi i zapaljeni za našu nogometnu reprezentaciju, zapaljeni smo i za politiku. Stoga, uživajmo u ovim danima, kad temperaturu u zemlji određuje nogometna lopta. Što nam treba više, valjala se poruka se s ekrana. A naši su tako dobro osjetili da će dvije milijardi ljudi gledati kockaste. Svi naši reporteri iz Brazila javljaju da je možda i deset tisuća hrvatskih navijača u Sao Paolu bilo dovoljno da se stvori neviđena atmosfera.

Taj tsunami dobrog raspoloženja stvara magične noći i na nekoliko će tjedana djelovati na naš puk. U trenucima te apsolutne iracionalnosti i veličine, kada se prekidaju naša
unutarnja neprijateljstva i sukobi, i hrvatski bi političari mogli postati samo ljudi, navijači kockastih. Jedna, jedina nenogometna, a prava politička vijest koja se uspjela probiti mimo onih iz i oko Brazila bila je konačna potvrda da će Kolinda Grabar Kitarović definitivno krenuti u boj s Ivom Josipovićem u utrci za Pantovčak. Vijest je stigla iz Vukovara, očito
je HDZ namjerno objavio tu dugo očekivanu vijest iz grada heroja, u kojemu se u nedjelju održavaju lokalni izbori.

Spojiti Brazil, kockaste, Kolindu i Vukovar, čini se kao efektno osmišljeni start, kako su primijetili i u Studiju 4 HTV-a.

PLUS

RTL-ovci posjetili i kvart Eduardov u Riju. - Ovdje ima još puno Eduarda, samo ih treba preseliti u Hrvatsku, kaže njegov bivši trener kluba "Ceres". Šteta, čita se – Sereš

MINUS

Sanja Doležal je najdraža voditeljica HTV-a. No, dok ju gledam u DJH, prikazuju i reklamu, gdje ona nudi neki femi-nešto preparat protiv ženskih valunga. Nije baš apetitlih

Komentara 1

RJ
ribolovac Jura
07:53 14.06.2014.

Doktori, prosvjetari, sindikalisti,pjevači, glumci i ini se bave politikom. Nebi nas trebalo čuditi i da Sevka Veličković, koje su pune novine i sav žuti materijal u lijepoj našoj, bude ministrica za kulturu ili gospodarstvo. U ovoj slučajnoj državi sve je moguće. Ovakvu naciju treba ne tražiti, nego učiniti kroz stoljeća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije