Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne otkrivaju konkretne cijene

Zanimanje influencera sve je traženije: Zarada se penje i do nekoliko tisuća eura

Zagreb: Hrvatski zavod za zapošljavanje
Tomislav Miletic/PIXSELL
27.03.2023.
u 09:45

Lifestyle i travel influencerica Andrea Trgovčević ima više od 100.000 pratitelja i ne čudi se što je to sve traženije zanimanje. "Dapače, svi vole i profitiraju od novog načina oglašavanja jer zasigurno trend ne bi rastao do te razine do koje raste da nema obostrane koristi", rekla je Trgovčević.

Zanimanje influencera, iako uz sebe nosi mnogo predrasuda, sve je popularnije u Hrvatskoj. Od lani na privatnom zagrebačkom veleučilištu postoji i program za influencere, piše Danas.hr. Lifestyle i travel influencerica Andrea Trgovčević ima više od 100.000 pratitelja i ne čudi se što je to sve traženije zanimanje. "Dapače, svi vole i profitiraju od novog načina oglašavanja jer zasigurno trend ne bi rastao do te razine do koje raste da nema obostrane koristi", rekla je Trgovčević.

Paulu Sikirić prati više od 90.000 ljudi. Kaže da influenceri niti među sobom ne žele pričati o kretanju cijena po objavi sadržaja. "Valjda zato da se ne bi rušili cijene ili netko naplatio više ako taj drugi može zaraditi više, ne znam koji su sve razlozi", rekla je Sikirić.  "Naravno cifre neću iznositi tu jer postoje ugovori koji te drže jer ne smiješ. Može se 200,300 eura za početak početaka, a cifre se penju do par tisuća eura kad klijent dođe i traži. Ne govorimo o jednoj objavi, već o paketu objava, kampanji", pojasnila je Sikirić. Na Zavodu za zapošljavanje očito ne prate trendove jer ne postoji kategorija posla influencer. 

VIDEO: Influencerica (37) sama otišla na medeni mjesec: "Dosta mi je čekanja savršenog partnera" 

Komentara 1

DU
Deleted user
12:26 27.03.2023.

Sve bi to trebalo zakonski regulirati - opaliti cca 45 % poreze i doprinose koliko plaćamo i svi mi ostali na svoj bruto2.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije