'ALIEN'

Zanimljiv detalj na osiguranju Zelenskog: Zaštitari nose egzotični i rijedak pištolj, cijena je paprena

Predsjednik Volodimir Zelenski održao je govor na Zmijinom otoku ujutro na 500. dan rata u Ukrajini
Foto: Ukraine Presidency via Bestimage
1/2
16.07.2023.
u 00:03

Ovo oružje kompanije Laugo Arms inače je egzotičnog dizajna, a karakterizira ga izrazito dobra preciznost. Cijena mu je također paprena, a procijenjuje se na oko 5.000 dolara po komadu

Kako bi obilježili 500 dana ruske invazije na Ukrajinu, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski 8. srpnja posjetio je Zmijski otok na Crnom moru, a s njim je bilo i VIP osiguranje koje ga je pratilo u stopu. U tom posjetu strani mediji primijetili su i jedan zanimljivi detalj u ''opremi'' njegovog osiguranja - izrazito rijetki 9-milimetarski ''Alien'' pištolj

Ovo oružje kompanije Laugo Arms inače je egzotičnog dizajna, a karakterizira ga izrazito dobra preciznost. Cijena mu je također paprena, a procijenjuje se na oko 6.000 dolara po komadu. 

Kako prenosi The Drive, na snimkama koje su objavljene u ponekim se kadrovima može vidjeti dotični pištolj, no on je zbog svog izgleda izrazito prepoznatljiv. Medij također prenosi kako je ovaj pištolj doista kao ''izvanzemaljac'' u usporedbi s ostalim pištoljima, kada se gleda sam okvir. Srž dizajna je usredotočena na fiksnu cijev postavljenu u okvir, a ne na klizač. To pištolju daje ono što se naziva vrlo niskim provrtom osi, što pomaže u ublažavanju trzaja jer je velik dio sile usmjeren u zadnji dio dlana.

POVEZANI ČLANCI:

Inače, Osim dobro opremljenog osiguranja, na putu na Zmijske otoke sa Zelenskim je bio i Kirilo Budanov, čelnik ukrajinske Obavještajne uprave obrane. Rusi su još na početku invazije prošle godine uspjeli zauzeti Zmijski otok, no Ukrajinci su ih u međuvremenu uspjeli osloboditi, tako da je danas taj otok jedan od simbola ukrajinske borbe za slobodu. 

>> VIDEO Nastavlja se sukob između Ukrajine i Rusije

Komentara 23

VL
vladek370
06:16 16.07.2023.

Ima se može se.

KR
Krug
13:54 16.07.2023.

I dok njegovi ljudi na frontu svaki dan mole modernije oružje on je sebi uzeo Neveru među oružjem.

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
07:40 16.07.2023.

Nismo ni sumnjali kako troše naš novac... van svake pameti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije