Velika akcija

Zaplijenjeno 129 grama kokaina vrijednog najmanje 50 tisuća kn

kokain (1)
Foto: PUZ
1/3
02.09.2010.
u 12:29

Višemjesečna akcija završila je uhićenjem sedmero osoba sa zagrebačkog područja.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU zagrebačke 1. rujna ove godine dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je zbog zlouporabe droga uhićeno ukupno 7 hrvatskih državljana starosti od 36 do 48 godina koji prebivaju na zagrebačkom području. Zaplijenjeno je ukupno 129 grama kokaina i manja količina marihuane.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je T. B. (45)  nabavljao veću količinu kokaina koje je skrivao u stanu Marija S. (36) u naselju Dubrava, nakon čega je taj kokain preprodavao na području Zagreba.

Pretragom navedenog stana pronađeno je ukupno 125,7 grama kokaina, koji je bio skriven u kućištu spreja za napuhavanje guma, dok je pretragom stana T. B.  pronađena manja količina marihuane.

Tijekom kriminalističkog istraživanja uhićene su još dvije osobe, starosti 45 i 46 godina, zbog posredovanja u kupoprodaji kokaina.

Mario S. je 31. kolovoza ove godine, uz kaznenu prijavu, priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, dok su dvojica 45-godišnjaka jučer, uz posebno izvješće, privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, i to jedan zbog preprodaje droge, a drugi zbog posredovanja u preprodaji kokaina.

Također su prijavljene još 4 osobe. Jedna se osoba sumnjiči za posredovanje u preprodaji droga, a 3 osobe za neovlašteno posjedovanje droge.

Tri osumnjičenika su od prije evidentirana zbog zlouporabe droga, dok dvojica osumnjičenika do sada nisu evidentirana zbog izvršenja kaznenih djela.

Vrijednost zaplijenjene droge cijeni se na 50.000 kuna, dok u uličnoj preprodaji dostiže i znatno više.

Komentara 3

OB
-obrisani-
12:49 02.09.2010.

da posjete mamića toliko bi našli u nosu

KR
kreont
13:48 02.09.2010.

Kako će se sa ovim napuniti proračun, ako ne to barem će se netko zabavljati.

CP
copy paste
15:31 02.09.2010.

a jebote-velika višemjesečna akcija za 129, pazi sad,GRAMA kokaina.pa jel ih nije sramota to uopće stavljat u medije.regularna sprdačina.za pol šake kokaina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije