Opsadno stanje

Deložirana obitelj Vojnović, Živi zid nije uspio spriječiti deložaciju

obitelj vojnović
Foto: Screenshot/Facebook Živi zid
1/6
01.06.2016.
u 10:56

Ovo je drugi pokušaj deložacije koji je uslijedio četiri mjeseca nakon što je pri prvom pokušaju Borka Vojnović prijetila da će si prerezati žile i baciti se iz stana

Jutros u 9 sati u ulici Slavka Kolara u Velikoj Gorici započeo je novi pokušaj deložacije obitelji Vojnović koja je ovog puta privedena do kraja.  

Nešto prije 11 sati iz stana su deložirani članovi obitelji, supruga Borka, suprug Pero te njihov sin. Zasad nije poznato gdje će obitelj biti smještena nakon što je ostala bez stana u kojem su proveli više od 20 godina.

Deložaciju su pokušali spriječiti i članovi Živog zida koji su, nakon ulaska policije u stan, izneseni iz stana i odvezeni policijskim vozilima. 

Podršku obitelji Vojnović došao je pružiti i zastupnik Mosta Miro Bulj. – Ova stranka bori se da se ovakve stvari ne događaju – kazao je kratko Bulj koji nije htio odgovoriti kako to da je član stranke koja je na vlasti i koja provodi deložaciju. 

Ovo je drugi pokušaj deložacije koji je uslijedio četiri mjeseca nakon što je pri prvom pokušaju Borka Vojnović prijetila da će si prerezati žile i baciti se iz stana. Upravo zbog toga vatrogasci su ispred zgrade već ujutro raširili mrežu ako dođe do ostvarenja prijetnji.

U Kolarevu 8 jutros je stigao i čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.  – Već smo imali jedan pokušaj deložacije koja je uspješno odgođena, nadamo se da će i danas tako biti. Deseci tisuća građana žrtve su zadruga koje su nelegalno kreditirale uzimajući višestruko vrjednije nekretnine, građani nisu znali da je riječ radi o kriminalu za koji ni danas nema političke volje da se riješi – poručio je Sinčić, javlja VG Danas.

Kako neslužbeno doznajemo od članova obitelji Vojnović, njihov stan prodao je I. Ž. Ankici Svetličić koja navodno radi u policiji te se upisao u zemljišne knjige iako u velikogoričkom stanu obitelj Vojnović živi više od 20 godina.

Iako su brojne udruge pokušale pronaći način da se po ovršnom zakonu obitelji omogući boravak u stanu kako bi se podmirila potraživanja, ta ponuda je odbijena.

– Nitko ne želi razgovarati o tome. Zatražila sam da stupim u kontakt s odvjetnikom Galekovićem i sudskim ovršiteljem i još jednom smo naglasili da smo mi, kao udruga, spremni ponuditi se kao jamci i za šest mjeseci do godine dana podmiriti dugovanje – kazala je predstavnica HAZUD-a Nada Landeka naglasivši kako je gospođa Vojnović podnijela zahtjev za određivanje ništavnosti ugovora, no sud o tome nije zakazao ni jednu raspravu. 

Susjedi iz Kolareve ulice šokirani su raspletom cijele situacije, kao i činjenicom da su iz stana deložirani suprug koji je u invalidskim kolicima te sin koji je srčani bolesnik.

Inače, obitelj Vojnović žrtva je kamatara u Velikog Gorici kojem je gospođa Borka vratila posuđeni novac, no on je u međuvremenu prenio stan na sebe i prodao ga trećoj osobi

– Podigla sam novac i vratila mu ga, za što ovdje kod sebe imam potvrdu, no on je u međuvremenu na sebe prenio nekretninu, a da za to nismo znali, te je prodao trećoj osobi, što također nismo znali. Nismo bili na dražbi ni na ničemu takvome. Sad nas žele izbaciti, a mi nemamo kamo – ispričala  je Vojnović prilikom zadnjeg pokušaja deložacije za Cityportal i dodala da iz svoga stana neće otići, ni po cijenu vlastita života.

>>Vikala da će se baciti iz svoga stana u trenutku kada je sve bilo spremno za deložaciju

Komentara 63

Avatar MENSA
MENSA
10:00 01.06.2016.

Kamatara u zatvor! Ljudima vratiti vlasništvo stana ako imaju dokument da su vratili "kredit" koji su dobili od lihvarskim uvjetima koji su zakonom utvrđenui kao kazneno djelo!!

MI
miso
10:20 01.06.2016.

Država u kojoj se ovo događa nije vrijedna postojati. Kriminal, korupcija, nepotizam, robovlasništvo i pljačka su glavne odlike ove zemlje!

DU
Deleted user
10:42 01.06.2016.

Sve jasno, ovo je Hrvatska. Ovdje je sve moguće. Samo jedan primjer: Nad tisućama stanova ljudi imaju vlasništvo 1/1 a do stana već desetljećima ne mogu jer su im unutra tzv zaštićeni podstanari koji čak ni pričuvu ne plaćaju a kamoli najamninu. Ovo je za rubriku vjerovali ili ne. Kad EK preporuči uvođenje poreza na kamate, na imovinu, na nekretnine onda ok a kad preporuči da se riješi problem zaštićenih podstanara onda - NULA. Za to vam hrvatski politički uhljebi od srca hvala, narod će to znati cijeniti, naša djeca također.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije