KOMENTIRAO UVREDE

Zapovjednik JVP-a Šibenik: 'Osobno nikome ne zamjeram, ali žao mi je mladih vatrogasaca'

Veliki požar u zaleđu Skradina, gase ga brojni vatrogasci i četiri kanadera
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/6
01.08.2024.
u 22:44

Nediljko Dujić o slučaju se očitovao pisanim odgovorom te se ispričao u ime svoje obitelji

Zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević u četvrtak je rekao da ne zamjera, ali mu je žao mlađih vatrogasaca komentirajući reakciju Nede i Anne Dujić koje su vrijeđale vatrogasce tijekom gašenja požara kod Skradina, a zbog čega je protiv Anne Dujić policija podnijela prekršajnu prijavu. Tijekom televizijskog javljanja s požarišta u Skradinu, Neda i Anna Dujić, supruga i kći predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Nediljka Dujića, žestoko su kritizirale vatrogasce i policajce, nazvavši ih nakazama. Zbog toga je protiv Anne Dujić u četvrtak policija podnijela prekršajnu prijavu, prenose mediji, a potvrdu od Policijske uprave šibensko - kninske Hina u četvrtak nije mogla dobiti.

"Uvježbani smo za krizne situacije i razumijem i paniku i strah, i žao mi je da su one tako reagirale", rekao je Milošević o reakciji Nede i Anne Dujić. Dodao je da osobno nikome ništa ne zamjera, ali da mu je žao mladih vatrogasaca koje je takva reakcija pogodila. "Naši mlađi kolege vatrogasci koji su angažirani, i u ovom trenutku ih ima 200, spašavaju imovinu, i na ovom požarištu koje se prostire na 1300 hektara nema stradalih i nijedan objekt nije izgorio", rekao je Milošević.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice strogo su osudili sramotno ponašanje zabilježeno kamerama na području Skradina, a upućeno pripadnicima vatrogasne organizacije koje se naziva „nakazama“, a koji su u tom trenutku danonoćno radili i nadljudskim naporima obranili objekte bez ljudskih žrtava. "Hrvatski vatrogasci sve svoje zadatke izvršavaju po najvećim standardima struke, a vođeni humanim pozivom spremni su žrtvovati vlastito zdravlje i život u obrani građana i njihove imovine, što su do sada nebrojeno puta dokazali", istaknuli su.

Nediljko Dujić o slučaju se očitovao pisanim odgovorom te se ispričao u ime svoje obitelji. Napisao je da je u trenucima krize teško ostati smiren i objektivan te da njegovoj obitelji nije bila namjera vrijeđati vatrogasce i policajce koji brinu o sigurnosti imovine i stanovnika.

Županijski vatrogasni zapovjednik iz Šibensko-kninske županije Darko Dukić kratko je rekao da se svoga posla ne srami iako su vatrogasce nazvali "nakazama" te naglasio da su sve radili po pravilima struke. Upitan od tv reporterke je li Dujić tražio da cisterna stoji ispred njegove kuće, rekao je da taj dio ne bi htio komentirati. Vatrogasci u zaleđu Skradina i dalje se bore s vatrenom stihijom. 

VIDEO Požar u Podgori

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije