pružena mu medicinska pomoć

Zaštitar osumnjičen za ubojstvo Tomislava Sablje branio se šutnjom, od ranije je poznat policiji

Zagreb: U noćnom klubu ubijen Uskokov optuženik Tomislav Sabljo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/11
22.04.2023.
u 21:47

Zamoljen za potvrdu vijesti objavljene u medijima da je Sabljo ubijen sa četiri metka, Miroslav Topić potvrdio je tek da sredstvo izvršenja ubojstva jest vatreno oružje

Noćas je na području Trešnjevke došlo do pucnjave u noćnom klubu Ritz u kojoj je ubijen 41-godišnji Tomislav Sabljo. Policija je izvijestila kako je u Ulici Florijana Andrašeca oko 4.45 sati došlo do fizičkog sukoba više osoba, nakon čega je muškarac ubijen s više hitaca vatrenog oružja. Osumnjičenik za ubojstvo je zaštitar kluba Kristijan Knego. Njegov odvjetnik Imon Choudhury kazao je ranije kako je njegov klijent u stanju šoka i da mu je u policiji pružena medicinska pomoć. "Policija radi svoj posao, nemamo saznanja za što se tereti našeg klijenta ni kakva je klasifikacija djela", rekao je ranije Choudhur.

Zagrebačka policija ispitala je osumnjičenog za ubojstvo, potvrdio je voditelj odjela za krvne delikte zagrebačke policije Miroslav Topić i rekao da se se osumnjičeni branio šutnjom. "Za sada utvrđujemo sve okolnosti događaja, a o motivima još ne možemo razgovarati s obzirom da se još utvrđuju svi detalji događaja", odgovorio je Topić za Dnevnik HRT-a na pitanje novinara znaju li se motivi ubojstva nakon što su ispitali osumnjičenika. Ponovio je da će osumnjičena osoba tijekom noći biti privedena pritvorskom nadzorniku, a sljedećeg dana bit će, kaže, ispitana na Državnom odvjetništvu.

VIDEO Tko je Tomislav Sabljo, ubijen u noćnom klubu: Zadnjih je godina više bio u Remetincu nego van njega

Policija je razgovarala s mnogim svjedocima, a na pitanje je li sada jasniji motiv ubojstva odnosno je li tu riječ o mafijaškom obračunu zbog starih dugova ili je to posljedica jedne lude i razuzdane noći, Topić je odgovorio da su policiji neke osobe poznate iz ranijih postupanja. Međutim, dodao je, sam motiv i okolnosti se još uvijek utvrđuju i s točnim stajalištem još ne možemo izaći.  

Na pitanje je li i čovjek koji je pucao od ranije poznat policiji, odgovorio je da je osoba koja je osumnjičena za to kazneno djelo poznata iz ranijih postupanja policije, no dodao je da o detaljima, po čemu je poznat, za sada ne može govoriti. Rekao je i da nad ubijenim Sabljom za sada nije obavljena obdukcija i bit će najvjerojatnije obavljena u ponedjeljak.

Zamoljen za potvrdu vijesti objavljene u medijima da je Sabljo ubijen sa četiri metka, Topić je potvrdio tek da sredstvo izvršenja ubojstva jest vatreno oružje, ali o detaljima i načinu izvršenja za sada nije želio govoriti.

Na pitanje čiji je pištolj, budući da se u noćni klub ne može ulaziti s oružjem, a i zaštitari, prema zakonu, u klubovima ne nose oružje, odgovorio je da se utvrđuju detalji na koji je način uneseno oružje u noćni klub i na koji način je osumnjičeni došao do oružja, u posjed istog.

Zagreb: U noćnom klubu ubijen Uskokov optuženik Tomislav Sabljo
1/11

"U tijeku je i pregled snimke video-nadzora iz više objekata, radi se detaljna analiza koja će nam pomoći u rasvjetljavanju ovog događaja", dodao je Topić i napomenuo da ne može govoriti o svojstvu svih osoba koje su bile u klubu jer se još utvrđuju okolnosti.

"Ništa se ne može u ovako kratkom vremenu, slijedi istraživanje", odgovorio je na upit novinara je li u klubu bilo i pripadnika specijalne policije. 

Prošle godine, kao i 2021., počinjeno je sedam kaznenih djela ubojstava i sva su razriješena, kao i svi pokušaji ubojstava, brzom i učinkovitom reakcijom policije tako da, unatoč ovom događaju, možemo reći da je Zagreb siguran grad, poručio je Topić.

Ubijeni Sabljo optuženik je iz Uskokove akcije Tebra u kojoj je bio jedan od uhićenih zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, ali i paljenja automobila i utjerivanja dugova.

Komentara 4

SA
sasha68
09:19 23.04.2023.

gle kako sada osumnjicenom stavljate puno ime i prezime, a kad su ,brazilci, onda samo ..hrv drzavljanin. ahahahhah kako sad nema zastite podataka

ZA
zagabria5
23:13 22.04.2023.

Zagreb nije siguran grad zato jer je policija rješavala ubojstva nego bi trebala spriječiti takva ponašanja i onda bi bio siguran. Zašto se u Helsinkiju ne ubijaju, jer je uređena država, dok kod nas mnogi nose pištolje pale aute i nikom ništa

Avatar Make my day
Make my day
22:54 22.04.2023.

Ekolog je osoba koja radi radnje da zrak bude čišći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije