Zašto je Vlada čekala toliko dugo da ponudi rješenje štrajkašima?

28.07.2023. u 09:30

Šteta je u 52 dana samo rasla. Nisu se mogli realizirati krediti, propadale su kapare, kupoprodaje nekretnina, nezadovoljni su i neki strani investitori

Ključne riječi

Komentara 7

EJ
ejStef
12:28 28.07.2023.

Ponudili su svaki put, no štrajkači su sve odbili. Ovaj puta su pristali jer su im se prestale isplaćivati plaće, a ipak neki od njih (vidimo oko polovica) i žive od toga. Ostalima je to džeparac... No to ne miče činjenicu da imamo jedno od najgorih sudstava u EU, da slučajevi bez intervencija traju godinama i desetljećima, te da je korupcija vrlo izražena, budući da je moguće preko noći riješiti slučajeve, samo treba znati koga kontaktirati. I to ne suce, nego baš štrajkače...

Avatar Barba
Barba
14:23 28.07.2023.

Zato jer se to ne bi zvali pregovori sindikata i poslodavca.

Avatar Svračak
Svračak
11:55 28.07.2023.

Parcijalna rješenja su kao oni rupčići što mađioničari izvlače iz šešira. Izvučeš jedan za njim ide drugi pa treći. Koliko država bila lopovska ili poštena ne može parcijalno rješavati probleme. Podizanjem plaće sudskim službenicima za traženi iznos oni bi preskočilii MUP i medicinske sestre koji ipak rade malo teže i zahtjevnije poslove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije