Da biste uživali u pripremi hrane na otvorenom, ne morate uložiti puno novca ni truda u osmišljavanje svoje vanjske kuhinje. Prije svega biste trebali imati mali vrt u koji je možete smjestiti, a vanjske kuhinje omiljen su dio i vikendica na moru. Kad se kuha vani, u kući nema mirisa kuhanja, a ne trebate se ni previše bojati da ćete nešto uprljati pa ni da ćete previše čistiti.
Sastavni je dio ljetne kuhinje roštilj, a poslužiti se možete i prenosivim pločama za kuhanje koje spremite za hladnijih dana, a na kojima možete skuhati sve što zamislite. Izuzetno praktično je u sklopu radne ploče imati i mali sudoper, ali pritom ne zaboravite na dovod i odvod vode. Svi su ostali elementi manje važni. Poanta je ljetne kuhinje da bude jednostavna i praktična za korištenje, a jedna od dobrih investicija jesu i kolica na kotačiće na koja možete spremati stvari, prenositi ih, ali i iskoristiti kolica kao radnu ploču.
U takvim kuhinjama u pripremi hrane uživat će cijela obitelj za koju osigurajte i veliki stol oko kojeg se svi možete smjestiti i uživati u hrani. Birajte one od kvalitetnog drva poput tikovine ili betonske stolove. Kada je suđe u pitanju, gdje god možete, koristite ono od čvrste plastike.