o terorizmu i ilegalnim migracijama

Zastupnik u EP Karlo Ressler: Hrvatska i Europa morat će se pod hitno prilagoditi novoj stvarnosti

Zagreb: Dolazak članova HDZ-a na  sjednicu Šireg predsjedništva
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
19.10.2023.
u 18:30

Zastupnik HDZ-a u Europskom parlamentu Karlo Ressler komentirao je nedavne događaje u Europi. Njegovu izjavu prenosimo u cjelosti:

Barbarski teroristički napadi, evakuacije aerodroma i molotovljevi kokteli bolno pokazuju kako izgleda prelijevanje destabilizacije na europske ulice. Jeziv je prijezir prema temeljnim europskim vrijednostima, brutalni sukobi s policijom i otvorena podrška terorizmu. Zbog terorističkih prijetnji, kao i snažnog migracijskog pritiska, države članice uvode granične kontrole čak i unutar Schengena.

Kada smo proteklih mjeseci i godina upozoravali na sigurnosni aspekt migracijske krize ljevica nas je optuživala da potpaljujemo populizam i orkestrirano napadala Hrvatsku policiju zbog zaštite granice.

Sada bi pak i najnaivnijima moralo biti jasno da su nekontrolirane stihijske migracije ozbiljna prijetnja sigurnosti naših sugrađana i koheziji europskog društva. Intenzitet i složenost ovih pitanja se radikalno mijenjaju. Hrvatska i Europa morat će se pod hitno prilagoditi novoj stvarnosti i biti spremniji nego danas!

VIDEO Raspudić:'Schengen je mrtvo slovo na papiru'

Komentara 9

OG
oggi
19:59 19.10.2023.

Sjećam se kada su prije četiri i pol godine na temelju kontroverzne snimke gdje hrvatski policajac udara ilegalnog migranta na granici Švicarci medijski pribijali na križ cijelu hrvatsku policiju. Kako su njihovi televizijski voditelji vodili propagandu preko medija, praktički kao da je Hrvatska vojska raketirala Bern i napravila ono što je Izrael ovih dana napravio u Gazi. To su Švicarci radili. Jesu li se ispričali do dana današnjeg za to?

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
21:03 19.10.2023.

Od kuda se ovaj pojavio, mislio sam da je poginuo kao dobrovoljac u obrani europskih vrijednosti u Ukrajini, a on cijelo vrijeme trpa euriće u đepiće.

RA
Raptor
19:43 19.10.2023.

Problem migracija, i nezakonitih, masovnih, nije nastao preko noći. Sad je to problem zapadne Europe, razvijenog svijeta. Da bi se ovaj fenomen razumio potrebno je sagledati kontekst i problem sagledati kroz cijeli životni ciklus problema. Migranti su krenuli iz onih dijelova svijeta u kojima je razvijeni svijet, SAD i Europa, stoljećima pljačkao resurse, "uvodio" demokraciju, izazivao plemenske sukobe i ratove. Migranti su krenuli prema Europi zbog siromaštva, nesigurnosti, ratova, bezperspektivnosti. Sad se to vraća. Ovo što proživljava Njemačka i što će tek doživjeti, potvrda je pogrešne strategije od drugog svjetskog rata naovamo. U pozadini svega, pa i ovog problema s migrantima, je degenerični sustav vrednota koji stavlja profit na prvo mjesto. Dok se to ne promijeni, neće biti moguće riješiti ovaj globalni problem. Nije ga riješila ni Amerika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije