Alkohol i promet

Zatečen kako vozi automobil s 3,07 promila alkohola!

Zagreb: Test dragera
Igor Kralj/PIXSELL
31.07.2024.
u 16:15

Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Prilikom svakodnevne kontrole prometa policajci svako malo nailaze na različite slučajeve ali i na neke slučajeve koji su za rubriku “vjerovali ili ne”. Tako je policija u utorak, oko 19 sati i to gotovo u središtu Vukovara, zatekla 64-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 3,07 g/kg upravljao osobnim automobilom sisačkih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom.

- Daljnjim postupanjem utvrđeno je kako 64-godišnjak ne posjeduje važeću osobnu iskaznicu i da nije u zakonskom roku podnio zahtjev za izdavanje nove osobne iskaznice te da nije prijavio prebivalište ili boravište na području Republike Hrvatske u roku od 15 dana od dana nastanjenja u mjestu i na adresi prebivališta, odnosno od dana dolaska u mjesto i na adresu boravišta – navode iz policije.

Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te će danas, 31. srpnja, uz optužni prijedlog biti doveden na Općinski sud u Vukovaru radi provođenja žurnog prekršajnog postupka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije