OPSADA ZGRADE Dva sata trajali pregovori s umirovljenim braniteljem

Zatočio prostitutku u stanu bivše djevojke

10.01.2009.
u 18:33

ZAGREB – Umirovljeni branitelj Nenad G. (38) naručio je, a potom i zatočio prostitutku I. V. (30) u stanu svoje bivše djevojke u Trnskom. Opsadno je stanje trajalo do ponoći, ukupno dva sata, a svemu je, čini se, uzrok alkohol.

Naime, u postaji mu je izmjereno 2,39 promila alkohola u krvi. Što se događalo u stanu, danas još nije bilo poznato, ali prema neslužbenim informacijama, policija je pronašla oružje kojim je prijetio.

Lažni pištolj
Riječ je o pištolju koji, doduše, nije pravi. Prostitutku je ispred zgrade cijelo vrijeme čekala “kolegica“. Je li ona nazvala policiju ili zatočena žena, danas nismo mogli doznati.

– Žena je vjerojatno sama, potajno pozvala policiju – policija je s djevojkom cijelo vrijeme bila na liniji. Došlo je dvadesetak policajaca s dugim cijevima. Pokušali su Nenada nagovoriti da im otvori vrata. Nije im htio niti odgovoriti. Neno je inače dobar kao kruh kada je trijezan, ali kada popije, postane agresivan. Sinoć smo čuli dernjavu i lupanje vratima u stanu, ali nismo reagirali jer je posljednjih dana često imao ispade – kazao nam je jedan od stanara zgrade.

Ostavila ga djevojka
Nenad G. u stanu je posljednjih dana bio sam jer ga je djevojka ostavila i otišla k roditeljima.

– Dugo su hodali, više godina. Dečko je inače iz Dubrave, a doselio se k njoj kada joj je umrla baka. Vjerojatno su se posvadili. Boluje od PTSP-a i nikada nije želio govoriti o ratnim godinama. Inače je jako dobar čovjek i vrlo pristojan. Hipersenzibilan je – kazao nam je Nenadov susjed.

Susjedi su čuli da Nenad G. u stanu drži oružje, no nikad ga nitko s njim nije vidio. Prema neslužbenim informacijama, Nenadu G. ovo nije prvi nasilni ispad.


Već prijavljivan zbog nasilja

Pred stan u Trnsko stigla je ekipa interventne i specijalne policije s timom za pregovaranje. Prizor je uznemirio susjede, ali sve je, kažu, kratko trajalo. Pijani Nenad G. ipak im je otvorio vrata i oslobodio I. V. Odveden je na kriminalističku obradu. Policiji je otprije poznat jer je zbog sličnog izgreda nekoliko mjeseci proveo u zatvoru. Prijavljivan je desetak puta.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije