KIRGISTAN

Zatražili pomoć ruske vojske jer ne mogu prekinuti ubijanje

kirgizi
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
12.06.2010.
u 14:53

Nasilje je počelo u travnju svrgnućem predsjednika

Kirgistan je zatražio od Rusije pomoć jer ne uspijeva smiriti krvave međuetničke nerede koji su se obnovili u petak, javlja Reuters. U sukobima je do subote ujutro poginulo najmanje 62 ljudi, a grad Osh je u plamenu. Sve je počelo još u travnju svrgnućem predsjednika Bakijeva. Privremena vlada te zemlje koja ima i američke i ruske vojne baze priznaje da je nemoćna zaustaviti naoružane skupine koje ubijaju Uzbeke. “Trebamo stranu vojsku da smiri situaciju”, rekla je privremena premijerka Roza Otunbayeva.

Ključne riječi

Komentara 16

KR
KraljTvrtko
21:24 12.06.2010.

ma dajte,od avganistana kad pogledas rutu heroina,cela je obezbedjena americkim bazama sve do kosova....rusi su pokusali da kontrolisu prizvodnju,ameri se trude,al mi se i dalje cini da vise ulazu nego sto im heroin donosi profit...jedino to nije sporno...a ovi,dozvolili su da na dva kraja drzave imaju baze dve super sile...idiotizam...

TE
teoodd
21:57 12.06.2010.

Za\" novu vlast\"Kirgistana =Kako dosla tako otisla.

UK
Ugo Kajvez
19:34 12.06.2010.

12.06.2010. u 18:38h Riznica je napisao/la: Ugo Kajvez Ako mi zelite reci da nisam u pravu, onda mi morate reci sta je ispravno. Jeli posteno !!!!! . -------------------------------------------------------------------------------------------- . google .. . Kyrgyzstan Destined To Become Another Narco-State?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije