UNWTO

Zatvaranje je pogrešna politika prema izbjeglicama

izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
10.03.2016.
u 14:25

Neizbježnu temu izbjegličke krize na najvećoj svjetskoj turističkoj burzi komentirao je i glavni tajnik Svjetske turističke organizacije Taleb Rifai

Izbjeglička kriza veliki je upitnik koji se nadvija iznad planova za putovanja Europljana, ali i nad običnom svakodnevicom. Neizbježnu temu na najvećoj svjetskoj turističkoj burzi, koja je u Berlinu okupila izlagače iz 180 zemalja, komentirao je i glavni tajnik Svjetske turističke organizacije Taleb Rifai.

- Ne bi bilo dobro da se zbog sigurnosnih izazova koji uz to idu, ovaj problem riješi zatvaranjem u vlastite okvire i granice. Ta situacija definitivno donosi brige za turističku industriju, koja, ne zaboravimo, doprinosi povecanju životnog standarda za jako veliki broj ljudi. Zatvaranje, odnosno ograničavanje kretanja broja stranaca pogrešan je pristup.

Političari bi morali biti svjesni da time dugoročno rade na štetu i vlastitih građana - porucio je u Berlinu Rifai.

>> Uhićeni izbjeglice za koje se sumnja da su povezani s napadom u Parizu

Ključne riječi

Komentara 5

MR
Mr. Right
14:50 10.03.2016.

Pazi molim te ko to Europljanima soli mpamet: Taleb Rafai , samo ti Taleb idi Saudijsku Arabiju pa to isto reci tamosnjim liderima

Avatar NeNormalan
NeNormalan
16:21 10.03.2016.

Prava politika bi bila električne ograde, minska polja, mrtve straže i svi drugi načini sprečavanja nasilnog i nelegalnog prelaska granica

DU
Deleted user
14:54 10.03.2016.

Lako njem pričati okružne je sa stotinama zaštitara pa se ne boji da dobije po jeziku. Da takve puste malo među migrante na par sati bez zaštite baš bi me onda interesiralo njegovo mišljenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije