Vapaj upomoć

Zatvorit ćemo hotel, a Vladi poslati ključeve!

'25.08.2009. ,Selce - Radnici u selackom hotelu Marina rade sa bedzom (Radim bez place), iako hotel posluje s dobiti vlasnik hotela Ivan Klokocki nije isplatio zaposlenicima placu vec par mjeseci. Pho
'Nel Pavletic/24sata'
25.07.2011.
u 08:23

Direktor kaže da će zbog nezakonitog postupanja Porezne uprave Karlovac morati otpustiti radnike, a tvrtka će propasti

Molim premijerku Jadranku Kosor i ministricu financija Martinu Dalić da "natjeraju" svoje službe da rade po zakonu i tako spase tvrtku Izgradnja iz Ogulina, a onda i hotel Marina u Selcu od propasti. Ako nam do utorka 26. srpnja ne pomognu, bit ću prisiljen zatvoriti hotel, otpustiti sve djelatnike, a Vladi ću poštom poslati ključeve hotela koji ima popunjene kapacitete do kraja ove i rezervirane aranžmane u sljedećoj godini – kazao je Ivan Klokočki, direktor tvrtke čiji radnici već neko vrijeme štrajkaju jer im plaća kasni pola godine.

Kao što smo već pisali, već devet godina Klokočki vodi spor s karlovačkom Poreznom upravom, odnosnom Ministarstvom financija jer tvrdi da je Porezna uprava nezakonito postupila i oštetila tvrtku za 2,6 milijuna kuna  jer je obvezu po osnovi PDV-a u cijelosti nezakonito utvrdila, dok je porezna obveza po osnovi dobiti u najvećem dijelu nezakonita.

 – Moje tvrdnje dokazali su vještaci Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu, a na zahtjev Županijskog suda, a dobio sam i presudu Upravnog suda po kojoj Ministarstvo financija odbija postupiti. Kako bi naplatili nešto što im ne dugujem, poreznici su blokirali imovinu tvrtke, što mi onemogućava poslovanje, isplatu plaća i davanja za radnike. Oni su, zajedno sa mnom, strpljivo čekali da pravna država, na koju se svi ministri i premijerka toliko pozivaju, "proradi" i na našem slučaju, stoga, unatoč štrajku, daju usluge gostima u hotelu. No, svi smo nakon devet godina iscrpljeni i utorak je krajnji rok koji je ponudio sindikat – kaže Klokočki.

Komentara 10

ZO
zoki385
09:05 25.07.2011.

koliko sam pročitao, tvrtka se zove IZGRADNJA. a onaj hotel se zove MARINA. e, sad, što vlasnik za tvrtku IZGRADNJA nije plaćao ono što je treba, neće se sada na hotel izvlačiti i plakati. hotel će preuzeti netko pametniji i radnici će tamo uvijek imati posla.

PA
patuljčica..
10:26 25.07.2011.

Hebe se i Kosorici i Vladi i državnoj i poreznoj upavi i za radnike i za poduzetnike. Iz vlastitog kruga poslovnih partnera i poduzetnika znam trojicu koji su na ovaj i na onaj način natjerani da zatvore svoja poduzeća i pošalju, ukupno oko 50-tak radnika na zavod za zapošljavanje.

Avatar raco
raco
08:46 25.07.2011.

očigledno da je nekom za oko zapeo ovaj hotel i želi ga pošto poto. Što inače reći na ovakvu priču? Lopovluk, nerad, korumpiranost i dalje vlada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije