Što u pritvoru radi Radovan Karadžić

Zatvorski dani: Karadžić čita Andrića i ne druži se s Gotovinom

10.11.2008.
u 17:25

Cjelokupna edicija Ive Andrića i Fjodora Mihajloviča Dostojevskog te nekoliko probranih djela srpskih književnika poput Mome Kapora i Brane Crnčevića omiljeno je štivo kojim najpoznatiji haaški stanovnik, ratni zločinac Radovan Karadžić krati pritvorske dane u Scheveningenu.

Karadžić zahtijeva pristup dokazima o navodnom dogovoru s Holbrookeom

Karadžić: Krajišnik nije donosio ključne odluke

Karadžić nespreman, sud će iduću statusnu konferenciju održati u siječnju 2009.


Sam si kuha
Osim knjiga deprimirajuće pritvorsko sivilo, prema tvrdnjama njegova brata Luke Karadžića, krati s još devet zatvorenika koji s njim dijele kat, a najviše “prijateljuje” sa srpskim generalom i bivšim načelnikom Generalštaba VJ Nebojšom Pavkovićem te s potpredsjednikom SRJ Nikolom Šainovićem.

Suprotno nagađanjima medija, Radovan Karadžić, ako je vjerovati tvrdnjama njegova brata Luke, ne druži se niti se viđa s generalom Antom Gotovinom, kao ni s bilo kojim drugim optuženim hrvatskim zapovjednikom u haaškom pritvoru.

Odlične je psihofizičke kondicije, što su potvrdili haaški liječnici. U strahu od mogućeg trovanja, Karadžić sam priprema vegetarijanska jela jer je, kako tvrdi njegov brat, meso prestao davno jesti, a pritvorski meni vrlo rijetko konzumira. Uz čitanje književnih klasika i analize optužnice, Karadžić pozorno prati sve političke događaje u Srbiji, BiH i regiji.

Dobro upućen
“Ima računalo i može koristi internet, ali ne može slati e-poruke. Dobro je obaviješten o svim događanjima” navodi Luka Karadžić u razgovoru za srbijanski list Pravda.

Branit će se sam, dok će mu odvjetnički tim biti samo potpora, tvrdi Luka Karadžić i dodaje da je Međunarodni odbor za istinu o Karadžiću pripremio šest knjiga dokaznog materijala.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije