Godišnjica pogibije

'Zauvijek ću čuvati uspomenu na svoje mrtve prijatelje'

dalibot polaže vijence
Ivica Galovic/PIXSELL
29.05.2013.
u 15:26

U čast prijatelja koji su prije 21 godinu poginula od neprijateljske granate za vrijeme igre u brodskom naselju Plavo polje, Dalibor Vašarević položio je cvijeće na mjestu tragedije.

U čast svojih dragih prijatelja, djece koja su prije 21 godinu poginula od neprijateljske granate za vrijeme dok su se igrali na igralištu u brodskom naselju Plavo polje, Brođanin Dalibor Vašarević zapalio je lampion i položio buket cvijeća na mjestu tragedije.

Tog dana zauvijek je prestalo kucati srce nedužnih Sabine Hodžić (6), Dejana Mijatovića (13) i Bojana Timarca (14). Dalibor je jedan od preživjelih u zločinu kojeg su počinili pripadnici srpske vojske s druge strane rijeke Save.

- Imao sam tada šesnaest godina. Samo sreći mogu zahvaliti što sam preživio, zajedno s još troje od ukupno sedmero djece koliko nas se u tom trenutku nalazilo na igralištu. Upravo zbog te zahvalnosti, želim sačuvati uspomenu na svoje mrtve prijatelje i taj događaj – kaže Vašarević.

Uz mali spomenik koji su podigle članice Društva hrvatskih intelektualki, Dalibor s ostalim preživjelim prijateljima namjerava trajno obilježiti i poimence označiti imena svih troje poginulih. Vašarevića Brođani znaju kao ekološkog aktivistu, voditelja Facebook grupe \"Kad ako ne sad – Brođani, ne dajte da nas truju\". On sam često voli reći kako se agresija s desne obale Save iz 1992. posljednjih nekoliko godina nastavlja na drugi, ne manje opasan način – trovanjem iz Rafinerije. Uza sve to, bavi se i humanitarnim radom. Nedavno je pokrenuo i otvaranje Volonterskog centra u Slavonskom Brodu. - Taj dan bio je prekretnica u mom životu. Spoznaja da sam u trenutku mogao prestati biti dio ovog svijeta živi duboko u meni. Znam da moram dalje, ali ne mogu i ne želim zaboraviti tu traumatičnu uspomenu iz rata – rekao je Vašarević.

>>Grafiteri pokazali da grafiti nisu šaranje, nego umjetnost

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije