POLICIJA NA TERENU

Zbog lažnih dojava o bombi evakuirane tri srednje škole u Varaždinu, dojava stigla e-mailom

Srednja strukovna škola u Varaždinu
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
08.10.2024.
u 09:04

Svi učenici u pratnji djelatnika škole i policije organizirano su napustili zgradu i na sigurnom su

Zbog lažne dojave o bombi evakuirani su jutros učenici Gospodarske škole i Srednje strukovne škole u Varaždinu, objavile su Varaždinske vijesti. Informaciju je potvrdila Policijska uprava varaždinska. Lažnu dojavu o bombi dobila je i varaždinska Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin, pa su i iz nje učenici evakuirani.

Nakon dojave da je u Gospodarskoj školi postavljena eksplozivna naprava, učenici i nastavnici izišli su u dvorište, a policijski službenici osigurali su školske objekte. Zgrade tih dviju škola su spojene. Prema obavijesti Varaždinske županije, ravnateljica Gospodarske škole Jasminka Kelemen oko 8 sati zaprimila je e-mail s porukom da je u školi postavljena bomba, o čemu je odmah obavijestila policiju i Varaždinsku županiju kao osnivača škole. Svi učenici u pratnji djelatnika škole i policije organizirano su napustili zgradu i na sigurnom su.

– Zbog blizine Srednje strukovne škole Varaždin, učenici i djelatnici te škole također su po uputi policije organizirano napustili zgradu. Policija osigurava obje školske zgrade – kažu nam u Varaždinskoj županiji.

– Netko se nije pripremil' za ispit – jedan je od komentara učenika.  

U studenom 2022. evakuirani su učenici Osnovne škole "Horvati" na zagrebačkoj Knežiji zbog dojave o bombi koja se pokazala lažnom nakon što su pirotehničari pregledali zgradu. Policija je u listopadu prošle godine zaprimila dojavu da su u školi i na sudu u Rabu postavljene eksplozivne naprave, pa je bila otkazana nastava. I tada se radilo o lažnoj dojavi. U srpnju prošle godine zaprimljena je i dojava o bombi u Poljoprivrednoj školi Zagreb, također lažna.

Komentara 4

AS
asper
09:25 08.10.2024.

Mislim da nije učenik. Prije netko od nastavnika. Njima je sad puno gore u školi nego učenicima!

Avatar VargaiBoric
VargaiBoric
09:10 08.10.2024.

Počeli su testovi znači.

ZO
Zorica48
09:24 08.10.2024.

Treba jis vise akcijskih filmova na Tv.,Malo je svaki dan prikazivati na svim kanalima desetak tih filmova. Treba mladima puno vise tih filmova. Super - i onda se cufimo nekim pojavama kid mladih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije