nasrnuo na nladića

Zbog lopte na terasi šakom u glavu izudarao maloljetnika (17)

pretučen matija veg (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
23.04.2010.
u 10:46

- Ima veliki hematom i jako ga boli oko tako da danas idemo u Bjelovar k oftamologu da utvrdi je li oko oštećeno - kaže mladićev otac.

Pedesetjednogodišnji mještanin Garešničkoga Brestovca Z. Š. jučer je izudarao sedmnaestogodišnjega Matiju Vega iz istoga naselja nedaleko od Garešnice.

Povod napadu bila je lopta koja je s obližnjega igrališta doletjela na terasu 51-godišnjaka. Naime, prema riječima mladićeva oca Željka, Matija je, kao vratar brestovačke juniorske nogometne momčadi, na igralištu nedaleko od kuće Z. Š. trenirao s još petnaest mlađih kolega u dobi od 14 do 17 godina. Budući da je zaštitna mreža oko golova na mjestima potrgana, kad ju je jedan dječak opalio, lopta je doletjela, kako je policija izvijestila, na terasu kuće 51-godišnjaka.

- Ovaj je odmah gotovo doletio na igralište i počeo vikati na dječaka koji je loptu ispucao. Moj ga je sin, kao najstariji na terenu, krenuo braniti objašnjavajući da je riječ samo o slučajnosti, no nasilnik ga je odmah udario tri, četiri puta u glavu i otišao - kaže dječakov otac.

Klupski kolege odveli su ga liječniku te je završio u bjelovarskoj Općoj bolnici na snimanju glave. Prema očevim riječima, na sreću, ništa nije slomljeno niti je mladić pretrpio potres mozga.

- Ima veliki hematom i jako ga boli oko tako da danas idemo u Bjelovar k oftalmologu da utvrdi je li oko oštećeno - kaže otac Željko Vega, poprilično uzbuđen zbog gruboga napada na sina.

Kaže kako je taj mještanin poznat po izgredima među kojima je i do sada bilo napada na djecu.

- Branitelj je kao i ja. Očito si izgredima želi osigurati braniteljsku mirovinu. No, nažalost, izgleda da je odabrao krivi put - zaključuje otac. Unatoč pokušajima, nismo uspjeli kontaktirati 51-godišnjaka.

Komentara 2

MM
Mladen Miletić
22:59 23.04.2010.

Igraslište nogometno igralište gdje lopta od malodobne djece završava u tuđim prozorimna i balkonima .. Poslje nitko nije kriv kada nastane šteta; ne opravdava tuču djeteta iako se vidi osjeti da nisu htijeli razgovarati sa sa 51 godišnjakom ! Igralište za nogomet ?

Avatar Panter2007
Panter2007
22:13 24.04.2010.

Lega daje moga sina tako udario!!!!!!!!!!!!! Vjeruj nebi danas bio ziv,imaobih pogreb doma.Slican sam slucaj rjesio lupanjem lustera nostao je premecen do zivota,tako da nece nicije dite vise imat priliku tuci.Lipe rjci vrata otvaraju ruzne ga u grob zatvaraju. dami je se ovog lesa dokopat damu ja dam 7vaspitni zapamtiobih on mene kao Pantera!!!!!!!!!!!!!!!!! Bok za Dom Spremni!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije