pravomoćna presuda

Zbog novačenja djece kongoanski će diktator u zatvor na 14 godina

thomas lubanga
Reuters/PIXSELL
10.07.2012.
u 11:14

U svojoj žalbi Thomas Lubanga tvrdio je kako je nevin te kako nije podržavao novačenje djece, ali sudsko vijeće ICC-a nije mu povjerovalo

Thomas Lubanga, kongoanski ratni diktator, još će osam godina sjediti u zatvoru zbog novačenja djece u svoje paravojne snage 2002. i 2003. godine. Naime, u zatvorsku kaznu od 14 godina na koju je osuđen uračunat će se i šest godina koje je proveo u pritvoru.

Presuda Lubangu postala je pravomoćna nakon odbijanja njegove žalbe na presudu Međunarodnog kaznenog suda (ICC) koja je donesena u ožujku ove godine.

U svojoj žalbi bivši vojni diktator tvrdio je kako je nevin te kako nije podržavao novačenje djece, ali sudsko vijeće ICC-a nije mu povjerovalo, prenosi BBC.

Komentara 5

TO
Toni50
11:53 10.07.2012.

pravomoćna presuda ""međunarodnog"""Američkoga kaznenog suda Zbog """novačenja""" djece kongoanski će diktator u zatvor na 14 godina... Svašata tamo su i djeca vatrogasci kao još negdje sramota ... .. No bilo kako bilo ja bih kažnjavao i one "ne-diktatore" koji šalju šalju starij dijecu u ratove ili u vojarne na izućavanje ubijanja naročito one koji to čine sa starijom djecom nekih roditelja u dobi od 18-30 godina.... Njima po 10 -12 godina ! nebi i to bilo fer ? trebalo bi pitati suce jeli razlika ako ubijamo godunu dvije strije slobodno- legalno total a samo ispod te dobi jako pametno kažnjivo....?

TO
Toni50
11:57 10.07.2012.

Demokratski sud ne prizna činjenicu da su dijeca zrelija i naprednija u Africi u odnosu na razmažene bebe u demokracijama ako nisu crnr boje ....Sada če mnogi pošteno ovu izjavu kao pravi psiholozi - eksperti za tu tvrdnju ocijeniti sasa jednom crticom u vodoravnom položaju !

OB
-obrisani-
18:58 10.07.2012.

Pozdrav. Želim ti prestaviti simulaciju stvarnog života. U ovoj igri možeš biti sve što i u stvarnom svijetu. Možeš biti: vojnik, zapovijednik ili dozapovijednik vojske, političar, predjsednik stranke, Ministar Vanjskih Poslova, Ministar Obrazovanja, Ministar Obrane, možeš biti predsjednik Hrvatske, možešš biti poduzetnik i imati svoju firmu te prodavati proizvode na tržištu, možeš biti direktor dioničkog društva ili dioničar..Mogučosti su bezbrojne. Pridruži nam se: http://e-sim.org/lan.149940/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije