to je veleizdaja

'Zbog otkrivanja vladinih tajni mogla sam završiti u zatvoru'

marissa mayers
Reuters/PIXSELL
12.09.2013.
u 15:08

Marissa Mayer, izvršna direktorica Yahoo-a, kaže da joj prijeti zatvor ako otkrije informacije o zahtjevima NSA-e

Marissa Mayer, izvršna direktorica Yahoo-a, oštro je odgovorila kritičarima koji su optužili njenu tvrtke i ostale tehnološke tvrtke da premalo rade na borbi protiv NSA nadzora. Kako piše Guardian, Mayer je rekla kako im prijeti zatvor ako otkriju vladine tajne.

Yahoo i Facebook, zajedno s drugim tehnološkim tvrtkama, zalažu se za pravo objave broja zahtjeva koje primaju od špijunske agencije. Tvrtkama je zakonom zabranjeno otkrivanje koliko je takvih zahtjeva.

Tijekom gostovanja na TechCrunch Disrupt konferenciji u San Franciscu, Mayer je upitana zašto tvrtka nije jednostavno odlučila reći javnosti više o namjerama industrije špijuniranja u SAD-u.

- Otkrivanje povjerljivih informacija je izdaja i mogu vas zatvoriti - odgovorila je Mayer.

>>Izvojevala je pobjedu nad Googleom. Što je sljedeće?

>>Google užurbano šifrira podatke nakon špijuniranja NSA-e

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije