Kiša i hladnoća

Zbog poplave prekinut promet od Koprivnice do Štaglinca

poplava (1)
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
1/5
21.06.2010.
u 21:16

Cijeli dan na terenu su prometni redari i vartogasci, a u pomoć su pristigla i dobrovoljna vatrogasna društva Koprivnički Bregi i Jagnjedovac.

Kiša koja je intenzivno padala veći dio dana uzrokovala je brojne probleme u Koprivnici i okolici. Centar 112 tijekom dana je zaprimio 40-tak poziva građana koji su prijavljivali poplave na cestama, u podrumima i dvorištima.

Zbog nakupljanja vode, za promet je nešto poslije 13 sati zatvoren dio državne ceste D2 od Koprivnice prema Novigradu Podravskom. Promet se preusmjeravao zaobilazno, preko Bakovčica, Draganovca, Glogovca i obrnuto. Upozorenje je izdano i za županijsku cestu od Šemovaca prema Virju, na koju je voda nanijela šljunak i pijesak.Problema s poplavama imaju i Reka, Kunovec Breg te Starigrad.

Cijeli dan na terenu su prometni redari i vartogasci, a u pomoć su pristigla i dobrovoljna vatrogasna društva Koprivnički Bregi i Jagnjedovac.

Brdske bujice peti put poplavile obiteljske kuće i ceste

Cjelodnevne oborine danas su i na području Virovitičko-podravske županije prouzročile brdske bujice koje su poplavile prometnice i sela: Cabuna, Donji Meljani, Sladojevci, Borova, Pčelić, te dijelove grada Slatine i druga sela i naselja. Poplavljeno je više od stotinu podruma, obiteljskih kuća i gospodarskih objekata, pa su vatrogasci, komunalne službe i cestari imali pune ruke posla.

Ovo je peto plavljenje područja županije u posljednjih mjesec dana, a prouzročilo je velike štete u obiteljskim domaćinstvima, na komunalnoj infrastrukturi te na poljoprivrednim površinama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije