Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJEKOSLAV POTOČANAC

Zbog prijave o obiteljskom nasilju maknut s mjesta šefa požeškog Zavoda, a sada ga vratili

Vjekoslav Potočanac
Facebook/Vjekoslav Potočanac
02.07.2024.
u 16:13

Zavod je u međuvremenu potvrdio da je Vjekoslav Potočanac vraćen na posao na poziciji ''stručnog radnika u sustavu socijalne zaštite 2 - pravnik u Stručnoj cjelini novčanih naknada''.

Vjekoslav Potočanac, bivši HDZ-ov ravnatelj Zavoda za socijalnu skrb u Požegi, vraćen je na posao unatoč prijavi za obiteljsko nasilje zbog kojeg je morao odstupiti s pozicije. Potočanac je početkom ove godine skoro tri tjedna proveo u istražnom zatvoru jer ga je za zlostavljanje prijavila supruga, no Zavod je u međuvremenu potvrdio za 24sata kako je on vraćen na posao na poziciji ''stručnog radnika u sustavu socijalne zaštite 2 - pravnik u Stručnoj cjelini novčanih naknada''.

- Ne radi ništa. Vidimo ga ujutro iza osam na kavi. Pa smo ga vidjeli i u 12 na kavi. Stalno je u gradu - ispričao je jedan od čitatelja koji ga je i snimio na terasi kafića. Mještani navode kako Potočanca stalno viđaju na kavama u vrijeme posla.

Inače, on je navodno bio prijavljen jer je uzeo kreditnu karticu i PIN-ove svoje supruge pa joj davao samo 100 eura mjesečno. Uz to je i trpjela verbalno omalovažavanje Potočanca na osnovi njenog podrijetla s Janjeva. I nakon što je bio pušten na slobodu, supruga je ispričala kako joj nije dao vidjeti djecu koju je smio viđati jer nije bila određena odluka kojom bi se reguliralo to pitanje.

- Rekla sam mu da ću doći po djecu. Čekala sam sat vremena i 15 minuta ispred kuće, zvala sam i policiju, ali otišla sam bez djece. Prije mjesec dana izašla sam iz kuće kao žrtva obiteljskog nasilja, a i dalje trpim nasilje jer kao majka ne mogu vidjeti svoju djecu. Moj suprug koji je prijavljen za obiteljsko nasilje i povredu prava djeteta boravi s našom djecom i ne da mi da ih vidim - ispričala je ranije supruga za 24sata.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTOGALERIJA Ovo je jedini dvokatni most u Hrvatskoj i jedini koji na sebi ima kipove

Vjekoslav Potočanac
1/14

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije