Zbog školarina i Bolonjskog procesa prosvjeduju i njemački studenti

studentski prosvjed
reuters
26.11.2009.
u 13:39

Rektorska konferencija nije se usprotivila povećanju školarine, a rektori smatraju i da se vrijeme studiranja uvođenjem bolonjskog sustava ipak skratilo.

Ne prosvjeduju samo hrvatski studenti. I u Njemačkoj su studenti već danima na ulicama, a vrhunac prosvjeda dosegnut je u Leipzigu gdje je u vrijeme kada se održavala rektorska konferencija na ulicama bilo 4000 studenata.
Prosvjeduju protiv povećanja školarina i neprovedivosti Bolonjskog procesa.

- O Bolonjskom procesu mogu reći sljedeće: ciljevi su dobri, ideja je dobra… Ali to kako se provodi - to nema veze sa životom - rekao je jedan student.

Rektori se nisu usprotivili povećanju školarine. Zaključeno je i kako problem preobimnog gradiva postoji samo kod pojedinih predmeta te da se trajanje studija, otkako je uveden Bolonjski proces, zaista skratilo.
Nezadovoljni studenti najavili su nastavak prosvjeda.

Ključne riječi

Komentara 2

DV
dvorskaluda
14:00 26.11.2009.

U susjednoj nam Austriji, članici EU, studiranje je b e s p l a t n o .................. U Hrvatskoj je nerealno očekivati da ti poslodavac isplati ZARAĐENU plaću (ili više njih ), pa je nerealno očekivati i besplatno studiranje............................. Dapače, u Hrvatskoj je nerealno IŠTA očekivati.

Avatar punkufer
punkufer
20:30 26.11.2009.

Besplatno školovanje i besplatan studij NE POSTOJE! Nigdje na svijetu! Rad profesora, izgradnju i funkcioniranje škola, održavanje nastave, vježbe itd netko uvijek plaća! Pitanje je samo tko. Sasvim je normalno i logično da država plaća studij boljim učenicima i studentima,, a da vječni studenti, ponavljači i neradnici moraju sami platiti svoje školovanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije