visoke kazne zbog buke

U Njemačkoj morate dobro paziti: Ako se nećete držati pravila prijeti vam kazna od 50 000 eura

Novac
Foto: FREEPIK
1/4
11.07.2024.
u 21:09

Gotovo sve aktivnosti koje bi mogle narušiti mir susjedstva su strogo regulirane, a prekršitelji mogu biti suočeni s drakonskim kaznama koje dosežu i do 50.000 eura.

U Njemačkoj, dom je vaše utočište, ali i mjesto gdje vrijede stroga pravila koja moraju poštivati svi građani, bez iznimke. Gotovo sve aktivnosti koje bi mogle narušiti mir susjedstva su strogo regulirane, čak i u vlastitom domu, a prekršitelji mogu biti suočeni s drakonskim kaznama koje dosežu i do 50.000 eura.

Jeste li znali da postoje specifična vremenska pravila koja reguliraju buku i aktivnosti u Njemačkoj? Prema njima, jako drže do noćnog odmora i traje od 22 sata do 6 sati ujutro, tijekom kojeg su zabranjeni svi radovi koji proizvode buku. To uključuje ne samo građevinske radove, već i aktivnosti kao što su usisavanje ili košenje travnjaka. Nedjeljom i državnim praznicima također vrijede posebna pravila koja zabranjuju bučne aktivnosti, čak i u vlastitom dvorištu ili stanu. Ovo se odnosi na upotrebu tehnologije poput perilica posuđa ili rublja, koje ne smijete koristiti u određenim vremenskim intervalima kako ne biste uznemiravali susjede, piše Fenix magazin. 

Podnevni odmor je još jedno vrijeme u danu koje je regulirano zakonom. Od 15 sati do 17 sati, osim ako nije drugačije dogovoreno, zabranjene su aktivnosti poput bučnog pranja rublja ili usisavanja. U tim satima tehnologija treba biti u stanju mirovanja kako bi se poštovao mir susjedstva. Ako se ne pridržavate ovih pravila, možete biti suočeni s ozbiljnim novčanim kaznama koje dosežu i do 50.000 eura. Stoga je važno da svi građani Njemačke budu svjesni ovih propisa kako bi se održao miran i ugodan život u zajednici.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO 10 zemalja u kojima možete živjeti jeftino i luksuzno: Neke povoljne destinacije nalaze se i u Europi

Novac
1/10
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Behemot
Behemot
09:13 12.07.2024.

Mene je fasciniralo u Njemačkoj da sve hitne službe: Hitna, vatrogasci i policija, u 1, u 3 u noći, lupe sirene i ne gase. Obavezno jednom noću probude sve u krugu od 2 km.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije