Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE SMJENE

Zelenski provodi čistku: Visoki ukrajinski časnici izdajnici planirali atentat na ukrajinskog predsjendika?

Ukraine's President Zelenskiy speaks during an interview in Kyiv
GLEB GARANICH/REUTERS
24.06.2024.
u 15:55

"Agencija mora biti očišćena od svih koji nisu odabrali Ukrajinu za sebe ili diskreditiraju državnu gardu", napisao je Zelenski na Telegramu

Državna sigurnosna agencija SBU prošli je mjesec objavila da je ulovila dvojicu pukovnika garde koji su navodno surađivali s Rusijom na planu ubojstva Zelenskoga i drugih dužnosnika, uključujući šefa vojne obavještajne agencije Kirila Budanova. Ukrajinska garda štiti različite dužnosnike vlade. Predstavljajući pukovnika Oleksija Morozova u ponedjeljak, Zelenski je rekao da je njegov glavni zadatak osigurati da se agenciji mogu pridružiti samo oni koji budućnost vide s Ukrajinom. Bila je to njegova prva neizravna izjava na temu nakon što su agenti uhićeni. 

„I, naravno, agencija mora biti očišćena od svih koji nisu odabrali Ukrajinu za sebe ili diskreditiraju državnu gardu”, napisao je na Telegramu. Zelenski je smijenio prethodnika Morozova, Serhija Ruda, u svibnju, dva dana nakon što je SBU uhitio njezine zaposlenike optužene da rade za rusku sigurnosnu službu te da su joj otkrivali povjerljive informacije. 

VEZANI ČLANCI:

 

GALERIJA Ukrajinska mornarica objavila satelitsku fotografiju: 'Uništili smo rusku bazu s iranskim dronovima'
Ukraine's President Zelenskiy speaks during an interview in Kyiv
1/7

 

 

 

Komentara 14

SE
Serengeti
17:31 24.06.2024.

Ukrajinci masovno bježe iz zemlje i izbjegavaju mobilizaciju, sada saznajemo da su visoki ukrajinski vojni dužnosnici planirali atentat na Zelenskog. Očito je da mnogi Ukrajinci nisu za ovaj proxy rat u kojem služe kao američko topovsko meso.

Avatar superhik74
superhik74
18:37 24.06.2024.

Nama su rekli da je on branitelj demokracije a on "provodi cistku" iako vise nije niti legalni predsjednik s obzirom da mu je mandat istekao u svibnju. Prethodno je zabranio oko dvadeset opozicijskih stranaka i zatvorio 3 opozicijska politicara.

Avatar Danke Deutschland
Danke Deutschland
13:59 25.06.2024.

Kad postanes paranoican, znas da se blizi kraj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije