I MORE KUHA

Želite se osvježiti u moru? U nekim dijelovima Jadrana to nećete uspjeti, na jednom otoku izmjereno čak 29,2°C

Plaža Borik u Pore?u
Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL
1/5
12.07.2024.
u 13:59

Hrvatska je trenutačno pod utjecajem snažnog toplinskog vala, koji će dosegnuti svoj vrhunac danas i sutra

Hrvatska je usred toplinskog vala, a temperature zraka penju se preko 35 stupnjeva Celzijevih te su mnogi osvježenje potražili uz moru. Međutim, u pojedinim dijelovima Jadrana teško da ćete se uspjeti osvježiti. Na jugu Hrvatske, točnije kod Mljeta na mjernoj postaji Malo jezero more je čak 29.2 °C, dok je na mjernoj postaji Veliko jezero 28,6 stupnjeva. 

Jednako toplo je i u Malinskoj na Krku gdje je danas izmjerena temperatura mora od 28,2 stupnja Celzijeva. U Crikvenici je bilo 27,9 °C, Puli 28,1, na Rabu 27,5, Dubrovniku 27,2, Splitu 27. Riječ je o temperaturama koje su izmjerene danas u 8 ili 11 sati. Nešto 'svježije' more je u Šibeniku gdje je u 8 sati izmjereno 25 stupnjeva, Komiži gdje je 25,3 stupnja, a u Zadru je u 11 sati izmjereno 25,9 °C. 

Podsjetimo, Hrvatska je trenutačno pod utjecajem snažnog toplinskog vala, koji će dosegnuti svoj vrhunac danas i sutra. Očekuje se da će najviše dnevne temperature porasti do 38 Celzijevih stupnjeva, a za cijelu Hrvatsku na snazi je crveni meteoalarm zbog iznimno visoke temperature. Danas će tako u Hrvatskoj prevladavati sunčano i vrlo vruće vrijeme. Poslijepodne u unutrašnjosti, ponajprije na sjeverozapadu, uz jači razvoj oblaka samo rijetko je moguć poneki pljusak, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za petak. Vjetar će biti većinom slab, na istoku do umjeren jugoistočni, a na Jadranu južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 33 i 38 Celzijevih stupnjeva.

GALERIJA Znojimo se ko majmuni, dajte sladoled: Pogledajte kako se rashlađuju lemuri u zagrebačkom Zoološkom

Plaža Borik u Pore?u
1/19
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije