Predstavnica 'U ime obitelji'

Željka Markić nije isključila da bi mogla osnovati svoju stranku

Željka Markić
Dino Stanin/PIXSELL
15.02.2014.
u 13:00

- Prilikom prikupljanja glasova za izlazak na referendum Inicijativa se suočila s medijskim linčem - kazala je Markić u Mostaru.

Vrijeme je da se stvari počnu mijenjati, te da ako u Hrvatskoj trenutačno nema stranke koja će mijenjati stanje ‘da će se morati naći neka koja će to obaviti’, kazala je hrvatska liječnica Željka Markić, javnosti poznata kao osoba koja je prošle godine Hrvatsku odvela na referendum “U ime obitelji”, koja je gostovala na tribini u kripti franjevačke crkve u Mostaru.

Upitana što misli o prosvjedima u Bosni i Hercegovini, Markić je kazala kako je njeno osobno mišljenje da nasilje nije prihvatljivo. “Mirni prosvjedi su legitiman način izjašnjavanja, ali smatram da i prosvjednici moraju dobro paziti da ih netko ne iskoristi za neki drugi, skriveni cilj, koji nije onaj zbog kojeg su prvotno došli prosvjedovati”. Inicijativa ‘U ime obitelji’ definirala je ustanovu braka u Hrvatskoj kao zajednicu žene i muškarca, a o tomu je Markić došla govoriti u Mostaru. Markić je zahvalila na potpori hrvatskih građana u Bosni i Hercegovini koji su izašli na referendum u prosincu. U uvodnom predavanju Markić je govorila o braku kao instituciji i kazala kako se svi u društvu trebamo založiti za brak i druge vrijednosti.

Medijski linč

“Prilikom prikupljanja glasova za izlazak na referendum Inicijativa se suočila s medijskim linčem, te nas se pokušalo zastrašiti, ali ostali smo vjerni tom cilju i zalagali se za njega do kraja”, kazala je Markić.

Ukazala je na probleme koji se sad javljaju u društvima koji su dopustili i istospolnim brakovima da ulaze u brak. Kao primjer navela je neke savezne države SAD-a koje traže da se ozakoni i poligamija, Belgiju koja razmatra o eutanaziji za teško bolesnu djecu i tako dalje.

>>Kad će Ž. Markić ili Kujundžić progovoriti o krizi i ekonomiji?

>>Željka Markić izabrala Šišljagića i Kujundžića umjesto HDZ-a i Karamarka

Komentara 53

NI
niks100
13:34 15.02.2014.

Nije zabranjeno politicko djelovanje. Nismo u komunizmu. Onom tko zna i onom tko radi dobro, glasaci ce dati svoj glas.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
15:11 15.02.2014.

Mnogi strepe od tog scenarija. I to je dobro.

TI
tipus
13:28 15.02.2014.

Bravo Željka! Svaka ti čast, ti si naš uzor, ti si naš ponos.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije