Splitsko zasjedanje

Željko Kerum od četvrtka na čelu Foruma jadransko-jonskih gradova

kerum
Leonardno Ninčević i Nino Strmotić
20.10.2010.
u 11:27

U radu Foruma u četvrtak i petak sudjelovat će predstavnici više od 20 gradova s obala Jadranskog i Jonskog mora, Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija...

Grad Split u četvrtak i petak bit će domaćin 12. plenarne sjednice Foruma jadransko-jonskih gradova.

 

- Budući da ove godine istječe dvogodišnji mandat vodstvu Foruma, u petak, 22. listopada, u sklopu zasjedanja održat će se i izbori za novog predsjednika, potpredsjednika, Upravni odbor i glavnog tajnika.

 

Gradonačelnik Splita Željko Kerum trenutačno je potpredsjednik Foruma, a očekuje se da će u petak biti izabran za predsjednika na mandat od dvije godine – izvješćeno je iz ureda gradonačelnika Keruma.

 

U radu Foruma sudjelovat će predstavnici više od 20 gradova s obala Jadranskog i Jonskog mora, Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, predstavnici europskih udruga gradova i dr.

 

Tema ovogodišnje sjednice je „Prema Europi 2020. - Uloga lokalne vlasti u izgradnji kvalitetnijeg života“. Na tri okrugla stola obradit će se tri ključna izazova za jedinice lokalne samouprave, i to: „Kvaliteta javnih usluga: ICT i e-uprava na lokalnom nivou“, „Konkurentnost u lokalnim ekonomijama: kako gradovi primjenom olakšica mogu pomoći poduzetnicima“ te „Zaštita i vrednovanje kulturnog nasljeđa: nove mogućnosti zapošljavanja“.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije