'MALI DIV' MONGOLIJA

Zemlja koja se nalazi između ruskog čekića i kineskog nakovnja: 'Pomozite nam, naša se država raspada'

14.12.2022.
u 16:45

S druge strane, iako demokratska i otvorena za prosvjednike, Mongolija se boji zamjeriti Rusiji ili Kini. O Pekingu je ekonomski ovisna, a o Rusiji energetski i sigurnosno. Rat u Ukrajini teško je naštetio toj zemlji - pao je turizam, a porasla je inflacija. Također, u zemlju su stigle tisuće Rusa kako bi izbjegle mobilizaciju. No, zemlja pazi da ne naljuti Moskvu pa se suzdržala od glasanja o osudi ruske invazije u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda.

Ključne riječi

Komentara 20

TA
tabula
19:10 14.12.2022.

Tako je novinaru, umjesto da žive između nakovnja i čekića, trebaju se okrenuti Zapadu, da im uvede zapadni tip "demokracije", načičkaju ih raketama i kojekakvim drugim oružjem okrenutim protiv "nakovnja i čekića", tako da mongolski narod počne živjeti u sreći, veselju, sigurnosti i "demokraciji".

DU
Deleted user
21:04 14.12.2022.

Besmisleno. Mongolija nema nikakvih problema ni sa Rusijom, niti sa Kinom.

GI
gira
17:09 14.12.2022.

točno po planu globo ološa, još jedna zemlja na njihovom nišanu za uvođenje "demokracije".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?