susjeda seksualne ropkinje:

'Znali smo da se vjenčaju, ali ne da je mala prodana'

zaprešić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
15.11.2014.
u 22:20

U kući su s petero djece živjeli kao podstanari od 2013., a od socijalne pomoći koju su primali nisu mogli plaćati najamninu već je tu obvezu, prema tvrdnjama susjede, preuzeo grad.

– Da sam znala što se događa, malenu bih odavno odvela. Bila sam tu svaki drugi dan i hranila im pse. Kada me policija pitala jesam li primijetila nasilje, rekla sam da nisam. Trebala sam vidjeti, a nisam – emotivno je rekla prva susjeda obitelji koja je u Zaprešiću mjesecima pod budnim okom držala “snahu”, 15-godišnju djevojčicu koju su za 6000 eura kupili za svog sina.

U kući su s petero djece živjeli kao podstanari od 2013., a od socijalne pomoći koju su primali nisu mogli plaćati najamninu već je tu obvezu, prema tvrdnjama susjede, preuzeo grad. Kći se u međuvremenu udala, a njezino je mjesto u kući preuzela maloljetna snaha koju su tukli i tjerali na teške fizičke poslove, a nametnuti suprug i na spolne odnose.

– Jednom sam je susrela kod stepenica. Pozdravila sam je, a ona se okrenula i nasmiješila. Bilo mi je to drago vidjeti jer sam je uglavnom viđala tužnu i potištenu – govori susjeda o djevojčici koja je iz ralja svoje nove “obitelji” koja ju je zlostavljala uspjela pobjeći prošle nedjelje. Skočila je kroz prozor, pretrčala šestotinjak metara koliko ju je dijelilo od kuće do željezničke stanice te uskočila u prvi vlak.

Strojovođa i kondukter odmah su o svemu obavijestili policiju. Njezini roditelji, koji su je prodali u Zaprešić te suprugovi roditelji u pritvoru su zbog sumnje na trgovinu ljudima. Maloljetni suprug (17) je uz mjere opreza pak pušten da se brani sa slobode. A tereti ga se za spolnu zloporabu djeteta mlađeg od 15 godina i spolni odnošaj bez pristanka. Susjeda kaže kako ga je jučer ujutro vidjela da u pratnji rođaka dolazi do kuće, skuplja rublje i odlazi. On je za vrijeme pretresa kuće u četvrtak nastojao sve zanijekati. Ponavljao je da je 15-godišnjakinja njegova djevojka te da nije pobjegla već otišla posjetiti roditelje.

Policajcima je istinu otkrio njegov mlađi brat koji im je predao dokumente i odjeću djevojčice, dok je krvava plahta kao dokaz nevinosti vraćena roditeljima ropkinje.

– Nisu je držali zatočenu u kući, osim tri tjedna nakon svadbe u kolovozu. Sve je to bilo jako dobro kamuflirano, kao vjenčanje. Iako je obitelj nastojala to prikazati kao proslavu rođendana, svi su znali da je riječ o vjenčanju, ali nije nam na pamet padalo da su djevojčicu prodali – iskrena je susjeda.

>>Žena za 6000 eura: Djevojčicu (15) silovao i tjerao da čisti kuću

Komentara 22

DE
debelisef
22:31 15.11.2014.

Jedno pitanje piscu clanka. Jesu li Romi u pitanju ?

DU
Deleted user
23:04 15.11.2014.

Nemaju za stanarinu ali imaju za seksualnu ropkinju. Te treba skinut sa socijale pa nek pocrkaju

FA
fakin2012
23:25 15.11.2014.

srbi već likuju na svojim sajtevima "vidite kakvi su hrvati", Događaj je bio na svim vijestima, a mediji ne smiju navesti da su Romi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije