Dubrovnik

Znanstvena knjižnica bila bi spašena da se pripoji Sveučilištu

'dal-1.06.2009,dubrovnik mateo milkovic, rektor dubrovackog sveuciliste Photo: Zvonimir Pandza/Vecernji list'
'Zvonimir Pandza/Vecernji list'
16.04.2010.
u 10:25

Ljetnikovac Skočibuha oštećen je u Domovinskom ratu, a kako nije do kraja popravljen, knjige su u neprimjerenim uvjetima.

Dubrovačke knjižnice već godinama imaju problema s prostorom u kojemu je smještena građa Znanstvene knjižnice. Naime, ljetnikovac Skočibuha, u kojemu knjižnice trenutačno drže građu, oštećen je u Domovinskom ratu, no oštećenja nisu do kraja sanirana pa su uvjeti u kojima se čuvaju knjige sve lošiji.

– Problem s prostorom Znanstvene knjižnice je konstanta. Stanje u Skočibuhi postalo je kritično i trebalo bi to napokon riješiti – istaknula je ravnateljica Dubrovačkih knjižnica Vesna Čučić za podnošenja izvještaja o radu za prošlu godinu. Usto, problem je i to što je čitaonica Znanstvene knjižnice dislocirana od Skočibuhe pa se knjige i drugi materijali trebaju za korisnike prenositi. Rješenje, kojim bi se stvari postavile na svoje mjesto, odvajanje je Znanstvene knjižnice od Dubrovačkih knjižnica te njezino pripajanje Sveučilištu u Dubrovniku, koje bi tako dobilo sveučilišno-znanstvenu knjižnicu.

– O tomu se počelo pregovarati i svi koji sudjeluju u pregovorima zainteresirani su za stvaranje te knjižnice. Međutim, pitanje je u kojim prostorima bi ta knjižnica bila smještena i sigurno je kako ove godine neće biti pokrenuta – rekao je rektor Sveučilišta u Dubrovniku Mateo Milković, koji trenutačno ipak ima većih problema s nastavkom radova na kampusu u bivšoj bolnici. Dok se o Sveučilišno-znanstvenoj knjižnici ne donesu konkretne odluke, stanje će ostati kakvo je sada, kritično. Valja se samo nadati da bogata zbirka Znanstvene knjižnice neće pretrpjeti veće štete.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije