dvije trećine puše

Znate li u kojoj je državi najviše pušača?

'zagreb, 03.06.2001. ilustracija - pusenje snimio patrik macek'
Patrik Macek/PIXSELL
11.09.2012.
u 10:40

U Indoneziji, gdje se cigarete mogu kupiti za nekoliko centa, a reklame duhanskih proizvoda nalaze se na svakom uglu, puši čak 67 posto muškaraca starijih od 15 godina

Čak dvije trećine muškaraca u Indoneziji puše što je tu državu svrstalo na čelo ljestvice država s najviše ljubitelja dima cigarete, piše AP. Nije ni čudno kada se po cijeloj Indoneziji "vrte" reklame duhanskih proizvoda, a cigarete koštaju nekoliko centi.

Prema istraživanju koje je danas objavljeno, 67 posto muškaraca starijih od 15 godina puši. Na drugom je mjestu Rusija u kojoj puši "tek" 35 posto muškaraca.

U istraživanju je sudjelovalo više od 8000 osoba koje puše na poslu, kod kuće ili javnim mjestima. S druge strane, Indonezija već duže vremena trpi kritike zbog duhanskih kontrola s obzirom na to da je jedna od rijetkih zemalja u svijetu koja još nije potpisala ugovor o prodaji duhanskih proizvoda sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom.

>> Sud u SAD-u zabranio slikovna upozorenja na kutijama cigareta

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
10:56 11.09.2012.

ne znam najviše ali znam da u Hrvatskoj sve više ljudi puši i to na svim poljima..

Avatar pupoljak
pupoljak
11:01 11.09.2012.

Znam!! U Hrvatskoj.

CO
cowboy
14:44 11.09.2012.

Istina je da su SAD bili prvi u promoviranju pušenja koje je naročito bilo "cool" 50 ih godina, ali su isto tako sada i prvi u žestokoj borbi protiv. U nekim državama kao npr.New Yorku ne možeš dobiti ni posao ako si pušač. Borba protiv pušenja se ne može dobiti ako se pušače prepusti samima sebi. Tu mora biti angažirano cilo društvo od Ministarstva zdravstva, političara,liječnika, posebno onkologa, svih medija i svih nepušača koji ne smiju biti prema pušenju tolerantni. Naravno za uspješnu kampanju treba novaca,pa se zato nadam da će na našim prostorima to biti lakše izvesti nakon ulaska u EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije