NA LIBANONSKOM TERITORIJU

Zračni napad na automobil: Izrael ubio još jednog visokog dužnosnika Hamasa

Smoke rises from the southern Lebanese town of Khiam
Foto: KARAMALLAH DAHER/REUTERS
1/4
10.08.2024.
u 00:15

Izraelska vojska paralelno s ratom u Gazi izvodi napade protiv pripadnika Hamasa, savezničke libanonske oružane skupine Hezbolah i drugih frakcija u Libanonu tijekom posljednjih 10 mjeseci

U izraelskom zračnom napadu na automobil, koji se u petak navečer dogodio duboko na libanonskom teritoriju, ubijen je visoki dužnosnik iz palestinske oružane skupine Hamas, rekli su Reutersu izvor iz Hamasa i dva druga sigurnosna izvora. U udaru izvedenom na južnim rubovima libanonskog lučkog grada Sidona, nekih 60 kilometara od granice, ubijen je Samer al-Haj, sigurnosni dužnosnik Hamasa koji radi u obližnjem izbjegličkom kampu za Palestince, Ain al-Hilveh. Njegov tjelohranitelj je kritično ranjen, rekla su tri izvora.

Izraelska vojska paralelno s ratom u Gazi izvodi napade protiv pripadnika Hamasa, savezničke libanonske oružane skupine Hezbolah i drugih frakcija u Libanonu tijekom posljednjih 10 mjeseci. Te naoružane skupine lansirale su rakete, dronove i topničke napade preko granice na sjeverni Izrael. Dok je većina neprijateljstava ograničena na granični pojas između Izraela i Libanona, izraelski napadi usmjereni na visoke osobe u Hezbolahu, Hamasu i drugim skupinama događaju se sjevernije.

U izraelskom napadu na predgrađe Beiruta u siječnju ubijen je zamjenik šefa Hamasa Saleh Arouri. U drugom izraelskom napadu na isto područje prošlog tjedna ubijen je glavni vojni zapovjednik Hezbolaha Fuad Šukr. Nekoliko sati nakon što je Šukr ubijen, vođa Hamasa Ismail Hanije ubijen je u Teheranu. Iran i njegovi saveznici u regiji, uključujući Hezbolah i Hamas, okrivili su Izrael i obećali odmazdu. 

 

GALERIJA Izraelski napad na školu u Gazi
Smoke rises from the southern Lebanese town of Khiam
1/6
Ključne riječi

Komentara 1

ST
StožerniGeneral50
07:58 10.08.2024.

Jedan manje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije