nesreća na Tajvanu

Iz rijeke izvukli olupinu srušenog aviona

avion
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
04.02.2015.
u 21:10

Do nesreće je došlo kada je zrakoplov TransAsia Airwaysa krilom zahvatio most

Najmanje 31 osoba poginula je u zrakoplovnoj nesreći blizu Taipeija, glavnog grada Tajvana, prenosi BBC. Do nesreće je došlo kada je zrakoplov TransAsia Airwaysa nedugo nakon polijetanja krilom zahvatio most i zabio se u rijeku Keelung. Trup zrakoplova kasnije je uz pomoć dizalice izvučen iz rijeke.

U zrakoplovu ATR-72 leta GE235 bilo je 58 ljudi, a uz smrtno stradale, više ih je ozlijeđeno. BBC navodi kako je živo izvučeno 15 ljudi, a na snimkama s mjesta nesreće vidi se kako je među spašenima i dijete. Prema pisanju 24 sata, riječ je o dvogodišnjem dječaku koji se zove Lin Ryao. On je na putu bio sa svojim roditeljima, a njegov otac Lin Mingwei kazao je da je dječak u bolnici jer se nagutao vode.

Nestalima se još uvijek smatra 12-ero ljudi.

Na internetu su se pojavile snimke na kojima se vidi nesvakidašnji trenutak kada zrakoplov udara u most:

 

 

>> Avion AirAsije srušio se jer je počeo uspon brzinom vojnog lovca?!

>> Grčki F16 srušio se u Španjolskoj, 10 poginulih

Komentara 16

MI
mirkozlikovski
08:22 04.02.2015.

Prestrašno! Ali pilot je uspješnim manevrom (koliko se može reći uspješnim u takvoj nesreći) uspio izbjeći udarac u neboder. Zato je i pao ukoso pod takvim kutem. Vjerojatno bi nesreća bila još i teža da je zahvatio neboder.

SI
simeeee
09:18 04.02.2015.

Kako te nije sram tu ljudima drzati predavanja o avionima i aerodinamici na temelju znanja iz dokumentarca, alooo iz dokumentarca!!!! Tako sam ja studira sa tipom koji je tvrdia da bi moga voziti automobilske utrke, pazi ovo, zato sto kucici ima vrhunski volan za kompjuterske igrice.isti ste oba..

GR
grsson
11:06 04.02.2015.

Znači....do trenutka prije udara u most ..sve je bilo normalno ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije